iPhone jeftiniji za 200 dolara

Apple je snizio cenu iPhone-a od 8GB za 200 dolara. Pored toga Apple je predstavio nove modele iPod-a.

Priredila: Jasna Ćosović

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2007.

14:12

Default images

Na konferenciji za štampu održanoj u sredu 5. septembra, Steve Jobs, CEO kompanije Apple, obelodanio je da će se model iPhone-a od 8GB od sada prodavati za 399 dolara umesto 599 dolara. Jobs je takođe objavio da će se drugi model iPhone-a, tj. model kapaciteta od 4GB, prestati proizvoditi.

Pored ovih novosti o iPhone-u Jobs je predstavio nove modele iPod-a. Verzije iPod classic i iPod nano su unapređene. Potpuno novi iPod model je iPod touch koji je urađen po uzoru na iPhone. Kao i iPhone ovaj iPod poseduje dominantan touch screen. Osnovna razlika između ova dva Apple proizvoda je nedostatak funkcije mobilnog telefona na iPod touch-u. Sa druge strane, iPod touch podržava Wi-Fi tehnologiju tako da je bežičan pristup internetu moguć. iPod touch dolazi u verzijama od 8GB i 16GB koje će koštati 299 odnosno 399 dolara. Najavljeno je da će ovaj model postati dostupan širom sveta u narednih nekoliko nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: