Pristup internetu obavezan zakonom

Ok, udahnite duboko pre nego što ovo pročitate. Neka vam neko donese malo šećera i vode. Izdahnite vazduh, i razmišljajte o lepim stvarima. Pomislite: "Sve je u redu, sve će biti dobro", ali nemojte dodati ono obavezno "ovde neće sigurno". U redu? Zaboravili ste na bes, nerviranja, mesto prebivališta u pasošu? Odlično. Idemo.

Izvor: Domino magazin

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 16.10.2009.

19:42

Default images

Finsko Ministarstvo transporta i komunikacija se obavezalo da će, do jula sledeće godine, svaka osoba u Finskoj imati zagarantovani pristup internetu pri minimalnoj brzini od jednog megabita u sekundi. Finska vlada je najavila premrežavanje (svoje) zemlje konekcijama od 100Mb/s do 2015-e godine, a od jula 2010-e Finska će postati prva zemlja u kojoj će svaka osoba imati univerzalni, zakonom zagarantovan pristup Internetu sa minimalnom brzinom od 1Mb/s.

"Mi mislimo da je internet nešto bez čega život nije moguć u modernom društvu", kaže Laura Vikkonen, portparolka ministarstva. "On je kao voda, struja ili bankarske usluge - pristup Internetu je naprosto neophodan", dodaje Vikkonen, naglašavajući da je ovo tek "međukorak" u petogodišnjem planu pravljenja super-brzih konekcija.

Finska, zemlja od 5,2 miliona stanovnika, je i inače jedna od najnaprednijih država kada je reč o internetu - procenat populacije koji je na neki način povezan na net je 95,2.

Ne znamo šta i kako i odakle da počnemo komentarisanje. Internet - zakonom garantovano ljudsko pravo! Ne zabrana šetnje, ne preseljenje nehigijenskih naselja... Uh. Bolje da ništa ne pričamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: