Najgora recenzija Microsoft Surfacea ikad?

Šta se desi kada samoproklamovani fan Applea odluči da kupi Microsoft Surface tablet i reši da ga koristi nedelju dana kako bi ga ocenio – tablet završi u đubretu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2012.

14:20

Default images

“U pitanju čudan, prepun bagova i nezgodan proizvod za koji ne mogu da zamislim da neko može da ga kupi i koristi nakon što sva galama oko njega prođe”, reči su gospodina Siglera sa sajta TechCrunch.

Naravno, u pitanju je prilično pristrasan tekst pošto većina dosadašnjih tekstova nije bila toliko agresivna, čak su i brojni drugi Apple fanovi pohvalili hardver i tastaturu.

Sigler započinje svoj tekst rečima:

“Da, volim sve Apple proizvode pa čak i iPad mini. Međutim, činjenica je, da ako napadnem proizvod koji je dobar, ja ću izgledati loše, moj cilj je samo da ukažem na proizvode za koje mislim da su dobri. Poslednjih godina, po mom mišljenju, to su bili Apple proizvodi. Međutim, oni nisu oduvek bili najbolji I ne znači da će ostati najbolji”.

Sigler potom ne uspeva da shvati kako neko može da kupi Surface umesto iPada.

“Jednostavno ne razumem kako neko može da kupi Surface sa Windowsom RT, kako neko može dad a 600 dolara za to. Uzmite taj novac i kupite iPad”.

Zato što, prvi deo – app store je prava noćna mora.

“Čim sam osposobio Surface otišao sam na Windows Store. Potpuna noćna mora. Tokom deset dana korišćenja uređaja app Store ili nije radio ili nije reagovao dobar deo vermena. Danima sam pokušavao da skinem jednu aplikaciju – bez ikakvog uspeha. Muka mi je od restartovanja Surfacea a dugme za povratak unazad jednostavno ne radi. Pritom, ne postoje direktne aplikacije za Facebook ili Twitter, tako dam orate da ih nabavljate od treće strane ili da ih koristite kao I na svakom drugom kompjuteru”.

Zato što, drugi deo – baguje

“Pokušao sam da tri puta instaliram demo verziju igrice Star Wars Angry Birds i svaki put sam dobio poruku o grešci. Svaki put kada sam putem linka pokušao da ponovo odem na app Store – nije uspelo”.

Zato što, treći deo – dobićete sve one gluposti na koje ste navikli tokom korišćenja PC-ja

“U isto vreme u desktop modu, dobijate sve one gluposti na koje ste navikli tokom korišćenja PC-ja. Kada kliknete na poruku o grešci koja obaveštava o tome da Adobe Flash Player ima skript koji ne radi i zbog kog kompjuter može prestati da reaguje, pokušao sam da kliknem na “Yes”- I promašio. To je budućnost ljudi”.

I tokom ostatka teksta nabrajanje se nastavlja, a čak i sam Sigler priznaje da su se stvari otele kontroli:

“MOgao bih ovako ceo dan, ali već sam na oko 2.500 karaktera i počinjem da shvatam da je veliki broj vas izgubio koncentraciju čitajući ovaj tekst koji kroz blato vuče Surface. Poenta je da ne možete da imate ovoliko bagova i problema sa radom i da i dalje očekujete da je u pitanju dobar uređaj – pogotovo po toj ceni”.

Od stvari koje je Sigler “pohvalio” bile su dužina trajanja baterije i kvalitet ekrana (iako znatno lošiji od Apple retina ekrana.

Model koji je Sigler testirao bio je osnovni sa 32 GB memorije čija cena iznosi 499 dolara, a za 119,99 dolara dokupio je Touch Cover.

Pročitajte tekst u celosti na TechCrunchu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: