Hakeri definitivno savladali PS3

Sony je definitivno izgubio borbu sa hakerima i moraće da se pomiri sa time da će igranje piratizovanih igara na Playstationu 3 biti uobičajena stvar.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2012.

19:04

Default images

Kako prenosi BBC, grupa hakera koja se naziva “Tri Musketara” došla je u posed LV0 ključa za dekripciju, koji im je omogućio da preuzmu potpunu kontrolu nad konzolom.

Odmah je objavljen i poseban “firmver” koji osim što u potpunosti “otvara” PS3, drastično otežava posao zvaničnim zakrpama da popune bezbednosne rupe. Naime, uz LV0 ključ bilo kakva dodatna zaštita koja stigne može biti lako probijena.

Inače, PS3 je prvi put ozbiljnije hakovan pre dve godine, ali je Sony uspeo da se serijom “zakrpa” izbori sa problemom. Ovog puta, čini se, neće ići tako lako.

“Musketari” su saopštili i da nisu imali nameru da javno objave svoje otkriće, ali su reagovali “jer su neke hakerske grupe takođe došle u posed LV0 ključa, na čemu su želele da zarade”.

“Ovo nikada ne bi ugledalo svetlost dana, ali smo prinuđeni da objavimo ono što smo uradili jer se bojimo da će drugi ljudi pokušati da iskoriste naš rad kako bi se okoristili”, saopštila je grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: