Samsung I7500 Galaxy kod Telenora

Telenor je korisnicima ponudio dugoočekivanu Android platformu sa telefonom Samsung I7500 Galaxy. Kupovinom ovog telefona, uz sve prednosti koje pruža nova platforma, korisnik dobija i 5 gigabajta internet protoka mesečno besplatno.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2009.

14:59

Default images

Dakle, Samsung I7500 Galaxy sa Android platformom dolazi uz 5 gigabajta protoka mesečno, što je više nego dovoljno za 100 sati pretraživanja, 2000 imejlova, 300 poslatih ili primljenih dokumenata, 350 postavljenih fotografija, 300 preuzetih pesama, 100 pregledanih video klipova, 300 sati četovanja. Iskusniji korisnici bi rekli, da bi sve ovo imalo smisla potreban je brzi Internet koji će podržati ideju da se baš ovaj, razlikuje od bilo kog drugog pametnog telefona na tržištu. Telenorova 3G mreža pokriva više od 200 gradova i manjih mesta u Srbiji, tako da korisnik ne mora brinuti da li će u nekom trenutku imati samo „običan“ mobilni telefon sa sobom.

Za sve zainteresovane Telenor je pustio u rad test portal na kome su mogli da se prijave za besplatno testiranje ovog telefona sa Android platformom i uz to dobiju i SIM karticu sa besplatnim protokom podataka i besplatnim minutima u okviru Telenor mreže.

Konkurs je izazvao veliko interesovanje i od nekoliko hiljada ljudi, koji su na njemu učestvovali, 50 onih koji su bili najbliži tačnom odgovoru dobiće telefon na testiranje. Nakon testiranja, dobitnici koji podele svoja iskustva o telefonu i usluzi moći će da zadrže Samsung I7500 Galaxy i narednih pet meseci. Najzanimljivija korisnička iskustva biće objavljena na test portalu.

Samsung I7500 Galaxy ima obezbeđenu podršku za sve Google™ veb servise, kao što su Google Search™, Gmail™, Calendar i druge onlajn aplikacije. Ovaj pametni telefon automatski se povezuje sa Gmail profilom, a korisnik može da ažurira poštu, kalendar i druge aplikacije. A kako najveći deo telefona čini touch screen, dovoljno je da se promeni desktop tema i telefon izgleda potpuno drugačije.

Debljina kućišta telefona iznosi 11,9 milimetara, a ekran je izrađen u AMOLED tehnologiji, sa dijagonalom od 3,2 inča. Telefon poseduje standardni priključak za slušalice od 3,5 milimetara.

Vezu sa Internetom moguće je ostvariti preko Wi-Fi vrućih tačaka (hot-spotova) (i u WLAN-u) ili mobilne GPRS/EDGE, odnosno Telenor 3G mreže brzinom od 7,2 Mb/s. Samsung I7500 Galaxy sa Android platformom poseduje i bluetooth, USB 2,0 i GPS prijemnik.

Uz sve ove prednosti, ipak se nameće pitanje zašto je u izobilju telefona, operativnih sistema, aplikacija i dodatne opreme, svetu mobilne telefonije potrebna još jedna vrsta pametnih telefona?

Postoji oko 1,5 milijardi televizora širom sveta, oko milijardu ljudi je na internetu, a 3 milijarde ima mobilni telefon što je gotovo polovina ukupne populacije. Ova jednostavna statistika vodila je Google i OHA (Open Handset Alliance – grupa koju čini 47 kompanija iz oblasti tehnologije i mobilne telefonije), kada su napravili Android - prvu kompletnu, otvorenu i besplatnu platformu za mobilne telefone.

Android, platforma koja pokreće novu generaciju pametnih telefona, svoj put počinje 21. oktobra 2008. godine, kada je prikazan na prvom telefonu koji je trebalo da pokaže mogućnosti novog pristupa – HTC Dream – poznatijeg pod imenom G1 (ili češće Google phone). Od oktobra 2008. godine, mnogi proizvođači mobilnih telefona najavili su svoj novi model baziran na novom sistemu. Ipak, za sada je samo nekoliko modela dostupno na tržištu kao gotov proizvod.

Do danas, samo HTC i Samsung su ponudili tržištu telefone sa Android platformom kao gotove proizvode. U maju 2009. godine pojavljuje se i HTC Magic, a mesec dana kasnije i Samsung I7500 Galaxy, a od skora dostupan je i HTC Hero. Na narednoj nadogradnji Android platforme se uveliko radi, pa neki proizvođači najavljuju da će već do kraja godine prikazati nove modele.

Samsung I7500 Galaxy našao se u ponudi svih Telenorovih prodavnica u avgustu, pa samim tim u Srbiji. Više informacija o ovoj i ostalim ponudama možete pronaći na www.telenor.rs .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: