Prva socijalna prodavnica od 25.03.

'SOS prodavnica Jabuka' biće otvorena 25. marta, a u njoj će se osnovni prehrambeni artikli prodavati po znantno nižim cenama.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.03.2009.

15:20

Default images

Kupovina u ovoj prodavnici trgovinskog laca "Jabuka" biće omogućena svim zainteresovanim potrošačima.

Ideja "Jabuke" je da prodavnica bude namenjena samo siromašnijim slojevima stanovništva, ali za to sada ne postoje zakonske mogućnosti, pa je sa Ministarstvom trgovine dogovoreno da ona za sada bude otvorena za sve građane.

U međuvremenu će stručni tim Vlade Srbije predložiti koncept funkcionisanja socijalnih prodavnica i kriterijume za utvrđivanje kategorija ugroženih potrošača koji će u takvim radnjama moći da kupuju, kao i načine sprečavanja potencijalnih zloupotreba.

"Jabuka" se sa svojim dobavljačima dogovorila oko sniženja marži, što će omogućiti da cene za većinu proizvoda budu niže od 10 do 15 odsto od dosadašnjih najnižih cena tih proizvoda, dok će drugi biti jevtiniji za 30 do 40 odsto, a pojedini, kao što su luk i krompir, moći će da se nabave po cenama nižim do 50 odsto.

Prva "SOS Prodavnica" biće otvorena u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: