Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 23.10.2011.

14:07

Slavlje odličnog Ligetija u Zeldenu

Amerikanac Ted Ligeti nastavio je dominaciju u veleslalomu pošto je trijumfovao na prvoj trci sezone upravo u toj disciplini u austrijskom Zeldenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ligeti, aktuelni osvajač Kristalnog globusa u veleslalomu, do pobede je došao u vremenu od 2:22.00, sa 29 stotinki prednosti u odnosu na Aleksisa Pinturola iz Francuske.

Treće mesto, sa pola sekunde zaostatka u odnosu na američkog skijaša osvojio je Austrijanac Filip Šerghofer.

Trijumf Ligetija na prvoj trci sezone ovogodišnjeg Svetskog kupa u konkurenciji skijaša nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Amerikanac je bio drugi na stazi i odmah je ostavio konkurente daleko iza sebe. Tada je iza njega bio Karlo Janka iz Švajcarske sa 18 stotinki zaostatka, dok je tri stotinke dalje bio Šerghofer.

U drugoj vožnji fantastičan je bio Hrvat Ivica Kostelić, kojem inače veleslalom nije jedna od jačih disciplina. Aktuelni osvajač Svetskog kupa imao je 15. vreme posle prve vožnje, a u drugoj je bez većih problema uspeo da dođe do vođstva i zadrži ga sve dok na stazu nije izašao Pinturol, posle kojeg je ostalo da samo još trojica najboljih izađu na stazu.

Najviše od njih izgubio je Janka, koji je morao da se zadovolji četvrtim mestom, dok je Ligeti na kraju pokazao klasu. Kostelić je pomeren na peto mesto, a iza su šesto mesto podelili Marsel Hiršer iz Austrije i Francuz Tomas Fanara. Prvu desetoricu kompletirali su još jedan francuski skijaš Stiv Misilije, Bodi Miler iz Sjedinjenih Država i Norvežanin Ćetil Jansrud.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se slalomom u finskom Leviju 13. novembra, dok je naredna trka u veleslalomu zakazana za 4. decembar u Biver Kriku, u Sjedinjenim Državama.

Rezultati veleslaloma u Zeldenu:
1. Ted Ligeti (SAD) 2:22.00
2. Aleksis Pinturol (Francuska) + 0.29
3. Filip Šerghofer (Austrija) + 0.51
4. Karlo Janka (Švajcarska) + 0.58
5. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 1.16
6. Marsel Hiršer (Austrija) + 1.23
6. Tomas Fanara (Francuska) + 1.23
8. Stiv Misilije (Francuska) + 1.26
9. Bodi Miler (SAD) + 1.32
10. Ćetil Jansrud (Norveška) + 1.37

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

43 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu