Nova vest
Zimski sportovi

Nedelja, 15.02.2009.

14:27

Pranger svetski šampion u slalomu

Austrijski skijaš Manfred Pranger osvojio je zlatnu medalju u slalomu poslednjeg dana Svetskog prvenstva u francuskom Val D’Izeru.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Pranger je trijumfovao ukupnim vremenom od 1:44.17 minuta, s prednošću od 31 stotinke u odnosu na Francuza Žulijena Lizerua koji je osvojio srebro, dok je bronzana medalja pripala Majklu Janiiku iz Kanade, s 1.53 sekundu slabijim vremenom od šampiona.

Austrijanac je prvu vožnju završio s najboljim vremenom, ispred Šveđanina Jonaha Broleniusa i Žan-Baptista Granža iz Francuske. Ipak, od prve osmorice iz prve grupe upravo su samo Pranger i srebrni Lizeru uspeli da završe drugu trku, a redom su ispadali Jens Bigmark iz Švedske, Austrijanci Benjamin Rajh i Manfred Melg, Ted Ligeti iz Sjedninjenih Američkih Država, Granž, koji je bio najveći favorit domaće publike i drugoplasirani iz prve trke Broleinius.

Trijumfom u slalomu Pranger je doneo prvu zlatnu medalju Austriji u konkurenciji muškaraca na šampionatu u Val D’Izeru. Za Austrijance, koji su do prvenstva u francuskom skijalištu vladali u svim disciplinama na prethodnim šampionatima, jedinu preostalu medalju doneo je Benjamin Rajh u veleslalomu kada je osvojio srebro.

Rezultati slaloma:
1. Manfred Pranger (Austrija) 1:44.17
2. Žulijen Lizeru (Francuska) + 0.31
2. Majkl Janik (Kanada) + 1.53
4. Feliks Nojrojter (Nemačka) + 1.72
5. Matias Hargin (Švedska) + 2.06
6. Stiv Misilie (Francuska) + 2.29
7. Patrik Taler (Italija) + 2.37
8. Kristof Krizl (Češka) + 2.40
9. Urs Imboden (Moldavija) + 2.55
10. Džimi Kokran (SAD) + 2.66

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

43 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu