Nova vest
Tenis

Sreda, 05.07.2017.

11:30

Lajović čeka Federera: Strašnije protiv Nadala na Šatrijeu

Dušan Lajović nada se dobrom iskustvu u četvrtak na svom prvom nastupu na Centralnom terenu Vimbldona.

Izvor: AK

Autor: AK

Lajović čeka Federera: Strašnije protiv Nadala na Šatrijeu
Foto: Getty images

Srpski teniser će u drugom kolu najvećeg teniskog turnira igrati sa sedmostrukim šampionom Rodžerom Federerom.

"I pre meča sam razmišljao o tome, već sam u glavi bio spreman da igram u četvrtak. Nema šta da se kaže, pokušaću da uživam. To će mi biti prvi put na Centralnom terenu Vimbldona i to baš protiv Federera. Nadam se da će biti dobro iskustvo i da ću da uživam". rekao je Lajović.

Lajović je već imao slično iskustvo, igrao je protiv Rafaela Nadala na Filip Šatrijeu, centralnom terenu Rolan Garosa.

"Po mom mišljenju to je čak i malo više zastražujuće nego Centralni teren Vimbldona jer je dosta mirniji, ne čuje se nijedan šum na terenu. Nema pravila, izađeš i zavisi od početka meča. Ukoliko uspeš da odoliš pritisku u prvih nekoliko gemova i uspeš da se opustiš. Federer igra na neverovanom nivou ove godine, rekao bih na najvišem pored Rafe. Pogotovo što je preskočio celu sezonu na šljaci, svež je, spreman. Mislim da je jedan od glavnih favorita turnira, na meni je da dam sve od sebe", kaže srpski teniser.

Lajović je poražen od Nadala 6:1, 6:2, 6:2 u osmini finala RG pre tri godine.

"Pprvi poen je bilo možda 20 prebacivanja, udarao sam iz sve snage, a Rafa je bio na svakoj lopti kao da igramo mali tenis. Posle tog poena mi je bio: "OK, udarao sam iz sve snage i šta sad?!" Onda sam krenuo sa svojim servis gemom, odmah me "brejknuo". Mislim da sam servirao 212 km/h uz liniju, vratio je kao da sam poslao drugi servis. Odmah mi je pokazao koliko će biti teško. Pogotovo što je na šljaci sa levorukim igračim. Mislim da ne može ni sa čim da se poredi. Kad bih mogao da biram izabrao bih duele sa Nadalom na Šatrijeu i Federerom na Vimbldonu. Nekako s njima povezuješ te turnire", istakao je Lajović.

Lajović je na startu Vimbldona bez većih problema savladao Grka Stefanosa Cicipasa sa tri puta po 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu