Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.06.2016.

20:41

Tipsarević: Rekao sam – biću stari Janko u SAD

Janko Tipsarević kaže da oseća napredak u igri, ali da još nije na fizičkom nivou da se nosi sa najboljima.

Izvor: B92

Autor:B92

Tipsarević: Rekao sam – biću stari Janko u SAD
Getty Images

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

Srpski teniser izgubio je od Žila Simona u prvom kolu Vimbldona sa 4:6, 6:4, 7:5, 6:4.

“Suma sumarum, nisam dovoljno fizički spreman. Set i po, dok su me noge slušale, tačno sam osećao da dominiram i da kontrolišem poene, radim ono što želim na terenu. Ali onda se moje nameštanje pogoršalo – sa tri do pet sitnih svelo se na jedan-dva krupna koraka. Nisam mogao da budem dovoljno agresivan i da ga tako ubacim u problem – moje napadanje se pretvorilo u pomeranje levo-desno, a on u takvoj postavci ne trpi, može do sutra da prebacuje“, kaže Janko i dodaje:

“Trener Dirk Hordorf rekao mi je posle da je u redu sve, samo da je trebalo da probam da nastavim da igram agresivno. Iako ja to ne vidim jer sam u svojoj ljušturi i nemam samopouzdanja, i on je počeo da paniči, da priča sa svojim trenerom itd. A ja sam smanjio dve brzine i krenuo samo da ubacujem, ušao sam u vrtlog u kojem trpim veću štetu“.

Tipsarević kaže da se u igri oseća nedostatak predsezonskog rada.

“Nisam imao prave pripreme – dva-tri sata na terenu, malo kondicije, čisto da me noga ne boli. Nedostaje mi presezona – četiri do šest nedelja jakog treninga, da verujem u svoje telo i da znam da ono može da izdrži. Ja sada osećam da ne mogu da igram mečeve od četiri-pet sati“.

Na pitanje sme li sada da ’zapne’ maksimalno na treninzima, Janko je odgovorio:

“Bojim se, sve je to cinculiranje na 80-90 posto snage, ali igrali smo tri i po sata i za sada me ništa ne boli, osim malo leve noge, ali navikao sam da trpim. Meni je odstranjeno mi je 80 posto fascije, dela stopala koja pravi potporu i pomaže prstima, zato je ogromna količina pritiska na prstima, meni je sada stopalo u neprirodnom položaju“.

Srpski teniser žali što nije imao više sreće sa žrebom na prethodna dva Gren slem turnira.

“Osećam napredak u igri – zabluda je da Simon ne zna da igra na travi, bio je u četvrtfinalu prošle godine i vrlo je iritantan na ovoj podlozi. Krivo mi je što ni u Parizu ni ovde nisam imao dobar žreb – gomilu igrača koju sam video ovde u žrebu osećao sam da šanse nemam da izgubim, ali izvukao sam Simona, koji mi nije ležao ni kad sam bio zdrav, a u Parizu Raonića. Žao mi je jer se na ovakvim turnirima stiče najviše samopouzdanja i uzima se najviše bodova“, kaže Janko i zaključuje:

"Znam da zvuči kao kliše, ali srećan sam što mogu da igram. I kada sam se vratio svom timu sam rekao: ’Biću stari Janko u SAD’, osećam da mi je neophodno dva-tri meseca neprekidnog rada, 20-30 mečeva da bih na betonu, koji je poslednji test za moje koleno, bio kao ranije i da se nosim sa najboljima".

Janku sada sledi Dejvis kup meč sa Velikom Britanijom, pa Olimpijske igre i turneja po SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu