Nova vest
Tenis

Petak, 03.07.2015.

20:45

Aleksandra: Ovo mi je škola, sanjam Olimpijske igre

Aleksandra Krunić ispala je u trećem kolu Vimbldona od Venus Vilijams, ali je zadovoljna svojim nastupom na trećem Gren slem turniru u sezoni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

“Nisam očekivala pobedu, mada nisam naravmo izašla na teren da bih samo skupljala gemove. Ipak, ima još mnogo stvari na kojima treba da radim, još sam nova na tom nivou i u tom tempu igre, tako da je normalno ovo što se desilo. Sve u svemu, dobar turnir i dobra sezona na travi, s obzirom na to da prethodno nisam dobila nijedan meč na travi“.

Od našeg izveštača iz Londona Saše Ozma

Krunićeva je naspram sebe imala petostruku šampionku Vimbldona.

“Nije bilo strahopoštovanja. Očekivala sam možda tako nešto, ali bila sam skroz opuštena od prvog poena. Nekada sam očekivala jače udarce nego što su bili – kada me ’izbombarduje’ nekoliko poena i onda posle toga dobijem kraću loptu, ja ne znam kako da povučem, budem još sam u grču da treba da se branim. Bilo je ovo dobro iskustvo za mene, još nekoliko ovakvih mečeva i biće mi mnogo lakše“.

Na pitanje šta je potrebno da popravi kako bi mogla da igra sa najboljima, Aleksandra je odgovorila:

“Nedostaje mi iskustvo igranja sa ovakvim teniserkama. Sada npr. znam šta da očekujem od Venus kada se sledeći put sretnemo, bože zdravlja. Treba mi snage i koncentracije da držim visok nivo igre ceo meč – ja se dignem na nekoliko gemova, ali vrhunske igračice to čine konstantno. Moram da prođem kroz ovu školu“.

Aleksandra kaže da joj je cilj da do kraja sezone uđe u Top 50.

“Sada ću se nekoliko dana odmoriti, a onda mi slede dva turnira na šljaci – Bukurešt i Bad Gaštajn. Onda kuća, pa američka turneja od pet turnira. Cilj mi je da sam zdrava i da uđem u Top 50 kako bih se kvalifikovala za Olimpijske igre. San mi je da učestvujem na OI“, zaključila je Krunićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu