Letonke izbacile Srbiju, pa izborile istoriju

Ženska košarkaška reprezentacija Letonije pobedila je Italiju sa 68:67 u mečevima i borbi od petog do osmog mesta.

Izvor: MLJ

Subota, 24.06.2017.

17:26

Letonke izbacile Srbiju, pa izborile istoriju
Printscreen Youtube

Letonke su tom pobedom ostvarile istorijski uspeh jer su se po prvi put plasirale na Svetsko prvenstvo koje će sledeće godine biti održano u Španiji.

Karte za Svetsko su bile garantovane samo pobedniku, a Letonke nisu posustale ni kada su gubile dvocifrenom razlikom od Italijanki.

Posle prve četvrtine koja je završena 18:18, Italija je napravila seriju 11:0 i povela. Letonke su posle tajm auta smanjile razliku i do poluvremena bile na minusu od pet poena.

Kasnije se uglavnom igralo poen za poen. Petnaest sekundi pred kraj Italijanke su imale poen prednosti kada dobijaju tehničku grešku, Letonke pogađaju oba bacanje i dobijaju loptu za veliki uspeh.

Letonija za peto mesto igra protiv Turske, koja je u drugom meču bila bolja od Slovačke.

Podseaćamo, reprezentacija Letonije je sa takmičenja na startu nokaut faze eliminisala Srbiju sa 75:70, da bi već u četvrtfinalu izgubile od Španije sa 67:47.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: