Lebron pretekao i Mozesa Melouna

Najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms nastavio je da ispisuje istoriju NBA lige, pošto je prethodne noći postao osmi najbolji strelac ikada.

Izvor:

Sreda, 21.12.2016.

15:53

Lebron pretekao i Mozesa Melouna
Getty Images

Pogotkom posle nešto manje od tri minuta igre u duelu Klivlend Kavalirsa i Milvoki Baksa, "Kralj" je stigao do 27.410 poena u profesionalnoj karijeri, prestigavši pokojnog Mozesa Melouna.

"On je dominirao u svojoj eri. Mogao je da pogađa, da skače, da dodaje... Bio je veoma dominantan. Bio je prva osoba koju sam imao prilike da upoznam u svojoj ruki godini. Došao je u moju sobu u hotelu u Sakramentu, zajedno smo večerali i pričali o tome kako je biti ruki. Ispričao mi je i naučio me mnogo tome, pa sam i zbog toga još više bio tužan. Takođe, znate da sam ga oslovljavao sa ujka Mo svaki put kada bih ga video, prosto jer je uvek bio tu za mene", rekao je Lebron.

Naredni igrač čiji će učinak momak iz Ohaja nadmašiti biće Šekil O'Nil sa 28.596 poena, a od aktivnih igrača ispred njega je samo još Dirk Novicki sa 29,552 poena, na šestoj poziciji.

Na čelu je neprikosnoveni Karim Adbul-Džabar sa 38.387 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: