Pantelić: Futsaleri još nisu pokazali maksimum

Dugogodišnji reprezentativac Srbije Marko Pantelić oduševljen je Evropskim prvenstvom u futsalu koje se igra u Beogradu.

Izvor: ÐN

Petak, 05.02.2016.

23:24

Pantelić: Futsaleri još nisu pokazali maksimum
Starsportphoto

Pantelić, koji je u dresu sa državnim grbom odigrao 43 utakmice i postigao 10 golova prisustvoao je svečanom otvaranju Evropskog prvenstva i prvoj utakmici Srbije sa Slovenijom.

Meč je gledao u društvu svog kuma Dejana Stankovića, ambasadora futsal EURA, koji je izvođenjem početnog udarca simbolično označio start šampionata.

„Sve je bilo na veoma visokom nivou. Organizacija je bila vrhunska i mislim da smo kao fudbalska zemlja zaista imali čime da se pohvalimo. Poseta je bila impozantna, ambijent fantastičan. Oboren je rekord po broju gledalaca u grupnoj fazi, a ja mislim da možemo da srušimo i ukupan rekord Evropskih prvenstava“, naglašava Pantelić.

Kada je reč o igri, popularni ’Pantela’ ističe da Srbija još nije prikazala maksimum.

„Poznajem momke iz naše reprezentacije i mislim da u prvom meču nisu pružili svoj maksimum. Ne zato što nisu hteli, već zato što su bili pod velikim pritiskom. Sigurno da ih je onakav ambijent malo sputao, ali moram da odam priznanje kompletnom stručnom štabu, jer je bilo evidentno da je odlično spremio ekipu. Uspeli smo da se vratimo posle primljenog gola i da zagramo mnogo bolje. Tu se na najbolji način videlo njihovo iskustvo u vođenju tima“.

Porazom Slovenije od Portugala u drugoj utakmici u našoj grupi Srbija je definitivno osigurala plasman u četvrtfinale.

„Sve zavisi od utakmice sa Portugalom. Iskreno mi je žao što su Portugalci u meču sa Slovenijom dali taj šesti gol, jer bi nam u suprotnom odgovarao i nerešen rezultat sa njima za osvajanje prvog mesta. Na taj način bismo verovatno izbegli Špance u četvrtfinalu koji su glavni favoriti, ali šta je tu je. Igramo pred našom publikom i to je svakako naš veliki adut. Ovi momci imaju snagu i kapacitet i niko ne treba da se zavarava da trijumf i što bolji plasman na evropskom prvenstvu želi neko više od njih samih. Zato ih samo treba podržati u pravoj meri“, naveo je bivši napadač ’Orlova’.

Posle organizacije Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina, šampionata Starog kontinenta u futsalu, Fudbalski savez Srbije istakao je želju da se kandiduje za domaćinstvo još jednog takmičenja pod okriljem UEFA – evropskog prvenstva za omladince. Pantelić je zdušno podržao takvu ideju.

„To je sjajna stvar. Treba nam što više takvih dešavanja u Srbiji. Bez svake sumnje domaćinstvo još jednog takmičenja bio bi snažan stimulans za naš fudbal. Zaista bi bilo jako dobro do dobijemo to takmičenje“, zaključio je Pantelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: