UAE pomogli dečju biciklijadu

Dečja biciklijada "Zeleni krug" održana je u nedelju na Kalemegdanu, a opremu je dobila zahvaljujući ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: ÐN

Nedelja, 04.10.2015.

23:53

Default images
Photo by Alex Caparros/Getty Images for Ironman

Fondacija šeika Halifa bin Zajeda Al Nahjana posredstvom Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata donirala je sportsku opremu učesnicima inkluzivne dečije biciklijade.

Manifestaciju, koja ima za cilj da promoviše zdrav stil života, ekologiju i inkluzivni pristup u obrazovanju i vaspitanju, realizovao je Centar za unapređenje društva zajedno sa Opštinom Stari grad, kao i Biciklističkog saveza Srbije i Beograda.

U ime Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata nagrade pobednicima uručio je prvi sekretar ambasade njegove ekselencija Fejsal Harb Is Al Dabahi.

Svi takmičari dobili su kacige i ostalu sportsku opremu, a najboljima su pripali vredni pokloni, kao i medalje, pehari i zahvalnice.

Osim sportske opreme, ambasada UAE, obezbedila je i jedan tricikl, koji je uručen Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograda.

Mališani su imali priliku da se takmiče i svoje umeće u vožnji bicikla pokažu u nekoliko disciplina, poređanih po godištu.

Deca sa invaliditetom takmičila su se i crtanju na temu bicikla i biciklizma, a ogranizovana je "trka puževa" za đake viših razreda osnovnih škola.

Program na Kalemgdanu uveličala je plesna grupa dece sa invaliditetom "Blu šel" iz Udruženja "Plava školjka" i glumačka ekipa iz serije "Sinđelići".

Posebna atrakcija na takmičenju bio je kotao sa pasuljem kojim su posluženi svi gosti.

Na kraju manifestacije svi učesnici su odvozali trku zadovoljstva i tako poslali poruku jednakosti, uz slogan da su zajedno najjači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: