Lianu: „Jedno od najzanimljivih EP“

Predsednik Evropske rukometne federacije Toru Lianu rekao je da će Evropsko prvenstvo u Srbiji biti jedno od najzanimljivijih takmičenja.

JTIzvor: B92, Tanjug Evropa
Podeli

„Pozdravljam sve iz organizacionog tima koji su puno radili da bi napravili ovakav događaj. Verujem da će svi imati lepu dobrodošlicu u Srbiji. Reprezentacije se ovde neće boriti samo za najveću titulu, već i za mesto na Olimpijskim igrama“, rekao je Lianu.

Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković rekla je da takmičenje dokazuje da je Srbija spremna da organizuje velike sportske događaje.

Ovo takmičenje nam puno znači, da pokažemo da znamo da organizujemo velike sportske događaje, našu kulturu, gostoprimstvo. Želimo da ostvarimo dobar rezultat i vratimo rukomet gde je nekad bio“, rekla je Samardžić Marković.

Samardžić Marković je istakla da svi gradovi domaćini nestrpljivo čekaju goste.

Želim sve najbolje gradovima domaćinima, svi nestrpljivo čekaju goste i iskazujem zahvalnost EHF što nam je verovao da imamo sposobnost da organizujemo Evropsko prvenstvo“, rekla je ministarka omladine i sporta Srbije.

Generalni sekretar EHF Mihael Viderer da jubilarno deseto Evropsko prvenstvo ispunjava sve što je potrebno.

Posle tri godine rada smo ovde na početku takmičenja. To što se održava u Srbiji dokazuje da širimo tržište. Želim da se zahvalim jer je ispunjeno sve što je potrebno da bi se takmičenje održalo“, rekao je Viderer.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igraju Srbija i Poljska, dok će pored Beograda utakmice biti igrane u Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu