Junajted siguran, preokret Arsenala

Mančester junajted, Arsenal, Kardif siti i Kristal Palas izborili su plasman u četvrtfinale engleskog Liga kupa.

Izvor: AK

Utorak, 25.10.2011.

22:46

Default images

Junajted je utehu za debakl u gradskom derbiju našao u četvrtoligašu Olderšotu kojeg je kombinovani tim Aleksa Fergusona savladao sa 3:0.

Arsenal je posle preokreta nadigrao Bolton 2:1, Kardif je minimalnim rezultatom izbacio Barnli, dok je Kristal Palas sa 2:0 eliminisao Sautempton.

Ferguson je na klupi na ovom gostovanju ostavio najveće zvezde tima koje su se obrukale u nedelju protiv Sitija. Nemanja Vidić vratio se u tim Junajteda i već na samom startu utakmice zaradio žuti karton.

Već u prvom poluvremenu Junajted je postigao dva gola preko iskusnih napadača Dimitra Berbatova i Majkla Ovena, a trijumf je potvrdio Valensija na startu drugog poluvremena.
Beta
Težak posao imao je Arsenal koji je jedini u utorak za rivala imao Premijerligaša. Bolton je neočekivano poveo na "Emiratima" u 47. minutu preko Muambe, i svi su očekivali novo posrtanje "tobdžija".

Međutim, ekipa Arsena Vengera pokazala je karakter i potvrdila dobru formu u kojoj se nalazi jer je za samo deset minuta napravila preokret. Andrej Aršavin je izjednačio u 53. minutu, a već u 57. Park-Ču Jung je doneo pobedu i plasman londonskom timu.

U sredu su na programu znatno interesantniji mečevi osmine finala, Liverpu očekuje nezgodno gostovanje Stouku na "Britaniji", dok se u derbiju runde na "Gudisonu" sastaju Everton i besni Čelsi.



Liga Kup, osmina finala:
Olderšot – Mančester junajted 0:3
Berbatov 15, Oven 41, Valensija 48
Arsenal – Bolton 2:1
Aršavin 53, Park 57 - Muamba 47
Kardif – Barnli 1:0
Mejson 40
Kristal Palas – Sautempton 2:0
Embrouz 73, Ister 82p

sreda:
Stouk Siti – Liverpul
Volvs – Mančester siti
Blekburn – Njukasl
Everton - Čelsi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

12 h

Podeli: