Kavendišu etapa, bez promene u vrhu

Biciklista HTC Kolumbije Mark Kavendiš trijumfovao je na 18. etapi ovogodišnje trke „Tur d’Frans“, voženoj od Salije de Berna do Bordoa.

Izvor: JT

Petak, 23.07.2010.

18:07

Default images

Kavendiš je 198 kilometara dugu etapu kompletirao za 4:37:09 sata i tako došao do četvrtog etapnog trijumfa na 97. „Turu“.

Britanac je bio najbolji u masovnom sprintu, u kojem je za dužinu bicikla iza sebe ostavio Džulijana Dina iz Garmina i vozača Lamprea Alesandra Petakija.

Bio sam bolestan prethodnih dana, imao sam bronhitis. Prethodne noći sam imao groznicu i nisam ni znao da li ću uopšte startovati na ovoj etapi. Ipak, želeo sam da uradim ovo za tim i uspeo sam“, rekao je Kavendiš.

U generalnom plasmanu nije bilo nikakvih promena pa Alberto Kontador pred odlučujuću etapu, subotnji hronometar, ima osam sekundi u odnosu na nosioca bele majice, za najboljeg mladog vozača, Endija Šleka, dok je olimpijski šampion Samjuel Sančes treći, sa velikim zaostatkom.

U borbi za žutu majicu Petaki je bio u prednosti, a zahvaljujući trećem mestu dobio je dovoljno bodova da bi je preoteo Toru Hushovdu iz Servela, koji je etapu završio na razočaravajućoj 13. poziciji.

Cilj je ujedno doneo najveće uzbuđenje dana, pošto su vozači u prvih 195 kilometara relativno mirno vozili. Mati Brešnel iz Sakso Banka, biciklista Kvik Stepa Žerom Pino, Benoa Vogrenar iz Fransez De Žua i vozač Likvigasa Danijel Os su jedini uspeli da oodu u beg vrlo rano, ali ih je peloton sustigao na 3,5 kilometra do cilja.

Pretposlednja etapa, individualni hronometar, koja će odlučiti pobednika 97. „Tura“ vozi se u subotu u dužini 52 kilometra od Bordoa do Poiljaka. Kontador je na pol poziciji pošto je bolji u vožnji na hronometar od Šleka, ali, ipak, još uvek ništa nije gotovo.

Rezultati 18. etape 97. „Tura“:
1. Mark Kavendiš (Velika Britanija) HTC Kolumbija 4:37:09
2. Džulijan Din (Novi Zeland) Garmin isto vreme
3. Alesandro Petaki (Italija) Lampre isto vreme
4. Robi Mekjuen (Australija) Kaćuša isto vreme
5. Oskar Freire (Španija) Rabobank isto vreme
6. Edvald Boason Hagen (Norveška) Skaj isto vreme
7. Jirgen Relands (Belgija) Omega-Farma Loto isto vreme
8. Hose Hoakin Rohas (Španija) Kes d’Eparnj isto vreme
9. Grega Bole (Slovenija) Lampre isto vreme
10. Ruben Peres Moreno (Španija) Euskaltel-Euskadi isto vreme

Generalni plasman:
1. Alberto Kontador (Španija) Astana 88:09:48
2. Endi Šlek (Luksemburg) Sakso Bank + 0:08
3. Samjuel Sančes (Španija) Euskaltel-Euskadi + 3:32
4. Denis Menjšov (Rusija) Rabobank + 3:53
5. Jirgen van Den Bruk (Belgija) Omega-Farma Loto + 5:27
6. Robert Gesink (Holandija) Rabobank + 6:41

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

7 h

Podeli: