Džonson Boltu: „Pazi šta jedeš“

Nekadašnji prvi sprinter sveta, Ben Džonson, posavetovao je aktuelnog najbržeg čoveka na svetu Usaina Bolta da bude veoma oprezan u svakodnevnom životu.

Izvor: MT

Petak, 28.05.2010.

15:14

Default images

Džonson, koji je zbog dopinga suspendovan posle OI '88, izjavio je da je sve bila „nameštaljka“ i da će sve otkriti u svojoj knjizi koja će biti objavljena tokom leta.

„To što mi se dogodilo nije bilo pošteno i bilo je previše za bilo koje ljudsko biće“, rekao je 49-godišnji Džonson na CLM TV sportskom simpozijumu koji se održao u Harlemu (Njujork).

Napisao sam knjigu u kojoj ću sve otkriti, biće objavljena za četiri meseca“, dodao je Džonson.

Džonson je postavio svetske rekorde na Svetskom šampionatu 1987. godine, kao i na Olimpijskim Igrama naredne godine vremenom 9.79 sekundi, ali je diskvalifikovan zbog dopinga posle čega je izgubio olimpijsko zlato i oba rekroda.

Džonson je posavetovao i najbržeg čoveka na svetu, Usaina Bolta da se pazi.

Bolt bi trebalo da bude veoma oprezan gde ide i šta jede i ko će da mu budu prijatelji. To je veoma važno. Moraće da pazi na hiljade stvari jer sitnica može da mu uništi karijeru. Takvim sportistima nije lako i želim mu samo uspeh i sreću da ga u karijeri zaobiđu sve moguće neprilike. Kako one zbog povreda, tako i one u kojima neko želi da ga namerno uništi“, rekao je Džonson.

Nekada prvi sprinter sveta rekao je da nije moguće porediti Bolta i njega.

Usain Bolt i ja smo dve različite generacije. Sada postoji bolja tehnologija, bolje patike, bolje staze, tako da i dalje trčim, verovatno bih bio još brži“, rekao je Džonson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: