Runi: 'I dalje navijam za Everton'

Zvezda Mančester junajteda, Vejn Runi istakao je da njegova ljubav prema Evetronu, klubu za koji navija od malena, nije nestala otkako igra na ‘Old Trafordu’.

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2010.

19:40

Default images

Runi je rođen u Liverpulu, a odrastao je uz popularne ‘Karamele’ u kojima je i počeo profesionalnu karijeru. Iako je pomalo izgubio kontakt sa klubom od dolaska u Mančester, Everton je i dalje ‘najbliži njegovom srcu’. "Volim Everton, odrastao sam navijajući za Everton i uvek želim da on pobedi”.

“Zbog moje karijere sam osetio da moram otići iz kluba, ali i dalje navijam za Everton i to se nikad neće promeniti. Svi u mojoj porodici navijaju za Everton, a moj sin ima dres Evertona! To je i dalje bitan deo mog života”, istakao je je Runi u izjavi za sajt liverpulskog tima.
Vaza (Wazza), kako mu je nadimak, je takođe bio među navijačima Evertona u prošlosezonskom finalu FA kupa kada su ‘Karamele’ poražene od Čelsija.

“Bio sam malo nervozan kada sam prolazio između navijača Evertona. Ali da budem iskren, tog dana su bili fenomenalni. Kada je Luj (Saha) postigao gol osećaj je bio divan! I dalje verujem da će Everton osvajati trofeje, ali nažalost to se nije dogodilo prošle godine”, istakao je Runi, trenutno prvi strelac Premijer lige sa 19 golova.

Runi je član Evertona postao kao desetogodišnjak, 1995. godine, a 2002. postigao je svoj prvi gol u Premijer ligi i tada je bio najmlađi igrač u istoriji kojem je to uspelo. Pred početak sezone 2004/2005 prešao je u Mančester junajted za 25,6 miliona funti. Od tada je jedan od najboljih igrača ‘Crvenih đavola’ sa kojima je osvojio tri Premijer lige, Ligu šampiona u sezoni 2007/2008 i Liga kup.

Za reprezentaciju Engleske debitovao je 2003, a 2004 je na Evropskom prvenstvu u Portugalu postao najmlađi strelac. Bio je član ‘Gordog Albiona’ i na Svetskom prvenstvu 2006. u Nemačkoj. Naravno, biće i jedan od ključnih igrača engleskog tima na Mundijalu u Južnoj Africi ovog leta, a bio je drugi najbolji strelac kvalifikacija sa devet golova iz isto toliko mečeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: