Skolari najplaćeniji trener

Trener milanskog Intera Žoze Murinjo nije više najplaćeniji fudbalski stručnjak na svetu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2009.

12:40

Default images

Ta čast sada pripada bivšem treneru Čelsija i reprezentacije Brazila Luisu Felipeu Skolariju, koji će na osnovu 18-mesečnog ugovora sa uzbekistanskim Bunjodkorom zaraditi 13 miliona evra. Brazilski stručnjak je tako nadmašio Murinja koji u Interu zarađuje 11 miliona evra. Skolari je rekao da je u Uzbekistan došao da pobeđuje i da pomogne razvoj fudbala u toj zemlji.

"Ovde sam jer verujem da mogu da doprinesem razvoju fudbaIa u Uzbekistanu. Ja iskreno verujem u ovaj projekat", rekao je Skolari za ‘Korijere Delo Sport’

Prošle godine Banjodkur je pod vođstvom Skolarijevog zemljaka Zika osvojio duplu krunu u Uzbekistanu, a u azijskoj Ligi šampiona stigao je do polufinala.

Skolari je trenersku karijeru počeo 1982. godine, a Banjodkur će mu biti 18. klub koji će voditi. Pored toga, vodio je reprezentacije Brazila, sa kojom je osvojio Svetski kup 2002, Portugalije, koju je doveo do finala prvenstva Evrope 2004, i Kuvajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: