Tevez i zvanično u Sitiju

Mančester Siti konačno je postigao dogovor sa bivšim igračem Vest Hema i Mančester Junajteda Karlosom Tevezom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.07.2009.

23:52

Default images

25-godišnji Argentinac, koji je napustio Old Traford prošlog meseca, potpisao je petogodišnji ugovor sa ’građanima’. „To su sjajne vesti. On je internacionalac najviše klase koji poseduje sve kvalitete neophodne da bi mi napredovali. Ovo je još jedan dokaz posvećenosti i namera vlasnika da ovaj klub učine boljim što je to moguće više“, rekao je menadžer Sitija Mark Hjuz.

Tevez će i u Mančester Sitiju nositi dres sa brojem 32, a u Englesku je došao 2006. gde je posle godinu dana nastupanja za Vest Hem, igrao dve godine na pozajmici u Mančester Junajtedu.

Tevez je sa Junajtedom osvojio dve uzastopne titule prvaka, postigavši 34 gola na 99 utakmica.

Argentinac će tako postati jedan od retkih igrača koji su igrali za oba kluba iz Mančestera, a na Old Traford će se vratiti već 19. septembra kada je na programu gradski derbi.

Potpisao je petogodišnji ugovor sa klubom za koji veruje da ima ambicije da bude uspešan u Premijer ligi i klub sa istorijom“, rekao je Tevezov predstavnik Kia Jorabčian.

Tevez je prošle sezone postigao 15 golova, ali je ključne mečeve najčešće počinjao sa klupe, smatrajući kako ne igra dovoljno pred Svetsko Prvenstvo koje će sledeće godine biti održano u Južnoj Africi.

Argentinać je treće pojačanje Mančester Sitija ove sezone, posle centarfora Blekburna Roke Santa Kruza, koji je plaćen 18 miliona funti i veznog igrača Aston Vile, Gareta Barija, koji je došao za 12 miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: