EP: Mlada reprezentacija u Poljskoj

Ženska mlada reprezentacija Srbije (igračice do 20 godina) otputovala je u Gdinju (Poljska), gde će od 9. do 19. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 08.07.2009.

12:50

Default images

Srbija će u prvoj rundi takmičenja biti u B grupi sa selekcijama Bugarske, Crne Gore i Italije. Prvi meč Srbija igra u četvrtak u 15 sati, protiv Bugarske. Slede mečevi sa Italijom (petak u 19,45), pa sa Crnom Gorom (subota u 17,30). Prema sistemu takmičenja, po tri najbolje ekipe plasiraće se u drugu rundu.

Naša grupa ukršta sa A grupom, gde su Turska, Ukrajina, Nemačka i Španija.

Mlade reprezentativke su ovog leta već osvojile odličje. Pre nekoliko dana su se iz Peskare, sa Mediteranskih igra, vratile sa srebrnom medaljom.

Ne mogu da obećam medalju, samo da ćemo sve učiniti da do nje dodjemo. O rivalima u grupi još uvek nemam sve precizne informacije. Tek ćemo se na licu mesta uveriti u snagu naših protivnica. Generalno, to ne treba mnogo da nas zanima. Moramo da odigramo dobro, maksimalno ozbiljno i koncentrisano sve vreme. U tom slučaju, ne bi trebalo da bude problema,“ rekao je selektor Petar Marković.

Srbiju će u Gdinji predstavljati: Jovana Popović (175, plej), Nevena Jovanović (178, krilo), Latinka Dušanić (178, plej), Tatjana Živanović (188, krilo), Nina Bogićević (178, bek), Sonja Petrović (189, krilo), Jelena Jovanović (187, bek), Jefimija Karakašević (190, centar), Milica Paligorić (191, centar), Ana Dabović (180, bek), Tijana Ajduković (192, centar), Kristina Baltić (187, krilo).

Osim selekotora Petra Markovića u stručnom štabu su pomoćnici Dragan Vuković i Damir Karan, fizioterapeut Nenad Valentić, kao i tim menadžer Jelena Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: