Otpušten urednik sportskog programa

Španska televizija otpustila je urednika sportskog programa Hulijana Rejesa jer je prekinuo prenos finala Kupa Kralja u trenuku kada su navijači zviždali himni.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 14.05.2009.

16:38

Default images

Državna televizija je u tim trenucima uključila svoje reportere na trgovima u Barseloni i Bilbau, tako da gledaoci nisu mogli da čuju zvižduke sa tribina nacionalnoj himni na stadionu u Valensiji, gde se igralo finale između Barselone i Atletik Bilbaa.

U poluvremenu su emitovani kadrovi sa početka utakmice, kada je intonirana himna, ali bez zvižduka navijača oba tima.

Španska televizija saopštila je da je Rejesov odlazak posledica jučerašnjeg incidenta, i najavila pokretanje interne istrage.

Obe ekipe koje su igrale finale Kupa dolaze iz Katalonije i Baskije, a tamošnji navijači često su bojkotovali i mečeve reprezentacije Španije.
Navijači sinoć nisu zviždali samo himni, već i španskom kralju Huanu Karlosu, koji se pred početak utakmice pojavio u počasnoj loži na stadionu ’Mestalja’.

Utakmica je završena pobedom Barselone rezultatom 4:1, a klubu iz Katalonije to je bio 25. trofej u nacionalnom kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: