Počinje CEFL liga, derbi na Adi

Nova sezona u američkom fudbalu u regionalnoj CEFL ligi počinje u subotu, kada Vukovi Beograd na Adi dočekuju austrijske Gladijatore .

Izvor: B92

Petak, 20.03.2009.

22:33

Default images

Meč 1. kola biće repriza prošlogodišnjeg finala. Vukovi su prošle sezone igrali finale domaćeg šampionata i regionalne lige, ali su izgubili oba trofeja osvojena 2007. Ambicije su zbog toga još veće, a angažovana su i adekvatna pojačanja.

“Tokom zime nam je prioritet bio dovođenje stranog trenera. Shvatili smo da nam je potreban strani trener kako bi dodatno napredovali i približili se Evropi i Americi. Doveli smo Džona Harpera, koji je inače već osvojio dve titule šampiona Evrope. Zadržali smo jednog stranca - Džordana Grina i doveli još jednog - Brendona Mekdauela, koji igra na poziciji trkača i jedan je od trenutno najboljih igrača Evrope na toj poziciji. Prošla sezona je bila neuspešna, a u novoj kampanji želimo da povratimo obe titule, u CEFL-u i domaćem prvenstvu”, izjavio je za B92 Goran Nišavić, predsednik KAF Vukovi Beograd

Najjače oružje beogradske ekipe prethodnih sezona bila je odbrana, a najbolji u toj odbrani bio je Ivan Nedeljković, kojem su pripale dve najvažnije nagrade u regionalnom takmičenju, za najboljeg defanzivca i najkorisnijeg igrača.

Ta nagrada je velika čast za mene, jer sam prvi dobitnik, ali ništa od toga ne bi ostvario da cela ekipa nije sudelovala u tome”, izjavio je Nedeljković.

Na startu sezone beogradsku publiku očekuje prava poslastica, repriza prošlogodišnjeg finala između Vukova i Gladijatora. Meč se igra na Adi Ciganliji od 12.30. Cena ulaznice je 100 dinara.

Takođe u subotu, novosadski Djuksi dočekuju Ljubljana Silverhoks, a taj meč igra se od 15 časova. Domaća Superliga počinje sledećeg vikenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: