Mnogo novih lica na "Marakani"?

Izvor: B92, Blic

Sreda, 26.04.2006.

11:44

Default images

Crvena zvezda uveliko traga za pojačanjima, neophodnim za napad na Ligu šampiona. Ko će doći u velikoj meri zavisi od odlazaka, mada crveno-beli već imaju nekoliko igrača u vidu koji bi mogli da budu istinska pojačanja za tim koji je osvojio titulu prvaka SCG.

Valter Zenga navodno ostaje na Marakani, a pre svega, želi da ojača odbranu ispred golmana Vladimira Stojkovića. Prvi na listi želja je, izgleda, Francuz iz bugarskog Liteksa, Filip Kaje (29). Delegacija Zvezde pre nekoliko dana boravila je u Loveču i započela pregovore sa bugarskim klubom oko iskusnog defanzivca.

Italijanski stručnjak na klupi crveno-belih još jesenas je hteo da dovede Marka Julijana, međutim, prepreka je bio ugovor sa Majorkom. Iskusni štoper i bivši reprezentativac Azura, u međuvremenu, otišao je na pozajmicu u Sampdoriju, a kako mu na leto ističe obaveza prema španskom klubu, Zvezda će imati daleku veću šansu da ga angažuje. Tim pre što je Julijano u prijateljskim odnosima sa trenerom Zengom, koji bi trebalo da izvrši presudan uticaj. Moguće je da se u Italiji ovih dana tim povodom i vode razgovori.

Kako je izvestan odlazak Nikole Žigića, rukovodstvo kluba će pokušati da nađe dostojnu zamenu. Jedna od varijanti je Milivoj Novakovič (27), 192 cm visoki reprezentativac Slovenije, koji igra zajedno sa Kajeom u bugarskom Liteksu, ali nije isključeno da dođe neki drugi napadač.

Zvezda namerava da, konačno, reši pitanje desnog beka, kako bi Dušan Basta pojačao konkurenciju u veznom redu. Zimus je kao kandidat figurirao Risto Lakić, mada nije nemoguće da na Marakani sad imaju drugog „keca u rukavu”.

Ako kapiten Nenad Kovačević dobije dozvolu da ode u Štutgart, a dođu oba defanzivca sa liste želja, razmišlja se da u nedostatku drugog rešenja, Milan Biševac u narednoj sezoni odigra na poziciji zadnjeg veznog, jer je pokazao u nekoliko utakmica da mu i ta uloga odgovara.

Crveno-belima su ovih dana nude i pojačanja iz Brazila, Argentine, u svakom slučaju, biće dolazaka, ali verovatno drugačijih uloga za pojedince, pogotovo što je trener Valter Zenga za proteklih desetak meseci mogao upotpunosti da sagleda mogućnosti svakog igrača.

Medjutim, kako prenosi "Blic" najizvesniji je dolazak Brazilaca!. Skaut Crvene zvezde u Brazilu je menadžer koji je već imao uspešnih poslovnih poteza i to u Dinamu.Reč je o Hrvatu Mirsadu Keriću, saradniku uglednog brazilskog menadžera Gustava Ramosa.

"Tačno je da sam već duže vreme u kontaktu sa Stojkovićem. On me je obavezao da pronađem kvalitetnog napadača, zamenu za Žigića, a ja ću to sigurno i učiniti. Buduće pojačanje Crvene zvezde neće biti običan igrač, već vrhunski golgeter. Ako treba, tragaćemo i sedam meseci za njim, ali ćemo ga sigurno naći", izjavio je hrvatski menadžer koji uspešno posluje sa brazilskim fudbalerima.

Kerić je svojevremeno doveo Etoa, Da Silvu i Andersona u zagrebački Dinamo: " Ljudi iz Dinama su zadovoljni igračima koje sam doveo, tako da sam siguran da će i čelnici Crvene zvezde biti zadovoljni svojim pojačanjima", dodao je Kerić.

Brazilac Kosta Anderson (22) u Dinamo je prešao iz Vasko de Game za 1.000.000 evra, a sličnog napadača „poručio“ je i Dragan Stojković. Sa njim u paketu na „Marakanu“ bi trebalo da stigne još jedan, možda i dvojica igrača iz zemlje svetskih prvaka, a više detalja biće poznato narednih dana.

"Znam da je Zvezdi neophodan i jedan dobar defanzivac, tako da radim i na tome" jasan je 35-godišnji Mirsad Kerić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: