Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 28.05.2017.

15:02

Gocić: Prlainović nosi trofej LŠ u koferu

Srpski vaterpolista Živko Gocić na šaljiv način je prokomentarisao ulogu Andrije Prlainovića u osvajanju titule šampiona Evrope sa Solnokom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Gocić: Prlainović nosi trofej LŠ u koferu
Privatna arhiva

Mađarskom timu su titulu šampiona doneli Živko Gocić, Milan Aleksić i Andrija Prlainović.

Prlainović je osvojio petu titulu kontinentalnog prvaka sa četiri različita tima, a Gociću je ovo prvi trofej Lige šampiona. Srpski trio je u finalu protiv hrvatskog Juga postigao 7 od 10 golova Solnoka.

Prlainović je titulu šampiona Evrope osvajao sa Partizanom, Crvenom zvezdom, Pro Rekom i sada Solnokom.

"Velika čast, fantastičan podatak. Lepo je kada te nešto izdvaja od drugih, pogotovo kad je to u ovako pozitivnom kontekstu. Jedan od razloga mog prelaska iz Pro Reka u Slonok je upravo bila moja procena da ću sa Solnokom doći u priliku da se borim za titulu prvaka Evrope", rekao je Prlainović.

Najbolji igrač fajnal siksa je početak sezone propustio zbog mononukleoze što mu je, kako kaže, pomoglo da se u bazen vrati sa još više želje da pokaže šta ume. Titula u Evropi je obezbeđena svim pobedama i samo jednim remijem u grupi protiv Olimpijakosa (5:5).

"Cele szone smo igrali jako dobro i potpuno zasluženo smo došli do titule prvaka Evrope. U Ligi šampiona nije bilo padova, doduše u prvenstvu Mađarske smo imali par poraza koji su nam možda i značili, jer kad stalno pobeđeuješ malo se i zavaraš".

Ističe da je u najboljim igračkim godinama i da zbog staloženosti i mirnoće uživa u vaterpolu najviše do sada. Zbog toga ne namerava da se zaustavi na pet titula prvaka Evrope koliko je osvojio u poslednjih sedam godina.

Njegov saigrač, Milan Aleksić kaže da mu titula podjednako znači kao ona osvojena sa Partizanom pre pet godina. Za učinak u finalu sva tri srpska igrača kaže da se "tako pogodilo".

"Zbog toga smo i dovedeni, da odigramo najbolje kada je najvažnije. Andrija je bio fantastičan, zasluženo je dobio MVP nagradu, ali cele sezone smo fantastično funkcionisali kao ekipa", kaže Aleksić.

U najavi finalnog turnira Živko Gocić je rekada Prlainović u koferu sa sobom nosi pehar Lige šampiona aludirajući na njegove uspehe poslednjih godina:

"Nisam se šalio, stvarno je tako", kaže u šali Gocić i dodaje da je Prlainović "iks faktor koji je potreban timu koji hoće da se domogne cilja, a to je za nas bio trijumf u Ligi šampiona.

Prle je jedan genijalac u vodi, dominira, ne posustaje i kad igra loše. Nema šta više da se doda, pravi šampion koji se retko rađa" zaključio je Gocić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu