Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 14.01.2014.

19:44

Hrvati hoće sa Srbima u ligu

Predstavnici hrvatskih vaterpolo klubova i funkcioneri saveza dozvolili su ekipama učešće u regionalnoj ligi, u kojoj će učestvovati i ekipe iz Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U svojevrsnoj vaterpolo "ABA" ligi učestvovaće i ekipe iz Crne Gore i Slovenije.

U ligi bi se takmičilo deset najjačih ekipa iz ovih zemalja, od kojih bi sedam ili osam mesta bilo popunjeno direktno, dok bi se za ostala mesta ekipe borile kroz kvalifikacije.

Na ovaj način bi se dodatno popularizovao vaterpolo, koji poslednjih godina gubi bitku sa novce i navijačima, postao bi privlačniji širim narodnim masama, ali bi to bila i prilika da se privuku ulagači.

"Iako je na sednici bilo različitih mišljenja, generalni zaključak donesen većinom glasova je da hrvatsko prvenstvo mora zadržati svoju važnost i vrednost", izjavio je potpredsednik HVS-a Perica Bukić.

Naredni sastanak vezan za regionalnu ligu trebalo bi da bude održan u Beogradu za vreme odigravanja finalnog dela Kupa Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu