Nova vest
Vaterpolo

Petak, 26.07.2013.

13:03

Savić: Previše primljenih golova

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić, uprkos pobedi nad Kinom na Svetskom prvenstvu u Barseloni, nije bio zadovoljan igrom u odbrani.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srbija je protiv u trećem kolu C grupe na prvenstvu sveta, slavila sa 16:9 i potvrdila prvu poziciju u grupi.

"Mnogo, mnogo primljenih golova. Sada nam predstoje najvažnije utakmice i to moramo da popravimo", izjavio je Savić posle utakmice.

Andrija Prlainović, koji je protiv Kine odigrao 200. meč za nacionalni tim, kazao je da je na ekipu uticao i jutarnji termin.

"Nije bilo motivacije kao u prethodnim mečevima. Ovde smo se malo opustili, da ne udjemo u preterani umor. Primili smo više golova i to je normalno kada se protivnik ne shvati najozbiljnije. Sada nam predstoji ono najvažnije, nokaut faza. Verovatno Rumunija, pa ćemo onda videti kako dalje", kazao je on.

Jedan od najboljih srpskih strelaca Filip Filipović priznao je da ekipa nije bila budna u prve dve četvrtine.

"Onda smo dodali mali gasa u trećem delu i odlepili. Razlika u kvalitetu je velika i samo je pitanje trenutka bilo kada će se to i pokazati. To se rešavalo u našim glavama. U daljem takmičenju je bitnije šta ćemo mi pokazati u vodi nego ko nam je protivnik", poručio je Filipović.

Golman Gojko Pijetlović naveo je da je opuštanje dovelo do velikog broja primljenih golova.

"Sledeće utakmice ćemo odigrati sigurno bolje. Ovo je bio takav momenat, rani termin, sunce, rival. Ne treba se puno nervirati, jednostavno idemo dalje. Sunce je takodje smetalo, ali to nije bitno", zaključio je čuvar mreže Srbije.

Srbija takmičenje nastavlja u nedelju utakmicom osmine finala, a potencijalni rivali su jos Rumunija i Kazahstan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu