Nova vest
Vaterpolo

Subota, 10.11.2012.

14:53

VK Partizan: Ista pravda za svakoga

Vaterpolo klub Partizan oglasio se povodom incidenta koji su izazvali njegovi igrači Marko Matović i Nikola Dedović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crno-beli" su se oglasili posle pisanja "Kurira" da su Matović i Dedović posle saobraćajne nesreće pretukli čoveka koji je navodno radnik BIA.

Klub je potvrdio da je Matović bio učesnik nesreče, ali moli javnost da se ne bavi slučajem dok policija ne završi istragu. Iz kluba ističu da pravda za svakoga mora da bude ista i je nebitna klupska pripadnost. Partizan se izvinio BIA, MUP-u i građanima.

Saopštenje VK Partizan prenosimo u celosti:

"Povodom objave teksta u dnevnom listu "Kurir" pod naslovom ’’Vaterpolisti Partizana pretukli radnika BIA’’, od 10. novembra 2012, oglašavamo se sledećim saopštenjem.

Naš vaterpolosta Marko Matović bio je učesnik saobraćajne nezgode koja se desila u utorak 6. novembra u Beogradu. Mi osuđujemo svako nasilno ponašanje bilo da se radi o našim članovima ili drugim građanima. Ali stojimo iza naših sportista koji su godinama uzor mladima u zemlji.

Molimo javnost i medije da se ovim slučajem ne bavi dok saobraćajna policija ne izda zvanično saopštenje,i istraži slučaj, posle kojeg će i naš klub objaviti zvaničan stav.

Vaterpolo klub Partizan, kao najuspešniji i najtrofejniji klub u Evropi, ovim saopštenjem želi da se dođe do prave istine, u cilju objektivnog informisanja javnosti. Način na koji je objavljen tekst u dnevnom listu Kurir narušava ugled našeg najtrofejnijeg kluba

Smatramo da za svako delo, nije bitna pripadnost bilo kome klubu i da pravda za svakog mora biti ista.

Nakon obavljenih razgovora sa Markom Matovićem obaveštavamo vas da je do saobraćajne nezgode došlo i da je on izjavu dao nadležnim organima na mestu događa.

Takođe i da je Nikola Dedović dao izjavu nadležnim organima nakon objavljenog zajedničkog treninga sa VK Radničkim u Kragujevcu. I ovim Vas informišemo da se Nikola Dedović nije nalazio u bekstvu, niti je privođen od nadležnih organa.

Ovim putem koristimo priliku da se kao uzoran sportski kolektiv u našoj zemlji izvinimo: Bezbednosno informativnoj agenciji, Ministarstvu unutrašnjih poslova, kao i svim građanima zbog nemilog događaja.

Vaterpolo klub Partizan Raiffeisen"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu