Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 13.07.2010.

17:35

SL: Ubedljiva CG, poraz Hrvata

Vaterpolisti Crne Gore otvorili su finalni turnir Svetske lige u Nišu ubedljivom pobedom nad Kinom sa 16:4 (1:0, 3:3, 6:0, 6:1).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Igrač meča bio je igrač Pro Reka Boris Zloković sa pet golova, tri je postigao Vukčević, a Nikola i Mlađen Jovanović po dva. Dva gola za Kinu postigao je Tan.

Ubedljivu pobedu zabeležila je i selekcija SAD-a koja je sa 7:3 nadigrala Španiju. U prvom meču grupe B Australija je sa 10:7 pobedila selekciju Hrvatske. U poslednjem meču prvog kola Srbija je deklasirala Južnu Afriku sa 22:0.

Kao što se očekivalo, Crna Gora je protiv Kine imala samo malo ozbiljniji trening i priliku da se uigra za mnogo teže duele koji joj predstoje. Vaterpolistima koje vodi Petar Porobić bile su, doduše, potrebne dve četvrtine da bi se uozbiljili, ali je nakon toga u bazenu postojao samo jedan tim.

Australijanci su iznenadili Hrvate veoma dobrom igrom, posebno u prvoj polovini utakmice. Tada su stekli prednost od tri gola koju su uvećali u trećoj četvrtini, pa su potpuno zasluženo trijumfovali. Vaterpolisti Hrvatske pokušali su agresivnijom igrom u poslednjem delu meča da naprave preokret, ali su uspeli samo da ublaže neočekivani poraz. Australiju je predvodio Mek Gregor sa tri gola, dok su Kembel i Hojden dali po dva. Burić i Marković su sa po dva gola bili najbolji u hrvatskom timu.

SAD je lakše nego što se očekivalo pobedio vicešampiona sveta Španiju. Amerikanci su stekli dva gola prednosti u prvom periodu, pa su u nastavku samo održavali vođstvo koristivši greške rivala. U poslednjoj četvrtini Španci su morali da se u potpunosti posvete golu rivala, pa su vaterpolisti SAD-a sjajnom realizacijom rešili meč zabeleživši ubedljivu pobedu. Azovedo je sa tri gola bio igrač meča, dok je Smit dodao dva za SAD. Golove za "furiju" postigli su Molina, Vales i Malara.

Grupa A:
Crna Gora – Kina 16:4 (1:0, 3:3, 6:0, 6:1)
SAD – Španija 7:3 (2:0, 2:2, 0:0, 3:1)

Grupa B:
Australija – Hrvatska 10:7 (3:1, 3:2, 2:1, 2:3)
Srbija – Južna Afrika 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu