Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 22.04.2009.

19:36

Partizan bez plasmana na F4

Vaterpolisti Partizana nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir Evrolige u Rijeci pošto su u revanšu četvrtfinala poraženi u Dubrovniku od Juga 11:7.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po četvrtinama je bilo 3:2, 4:2, 2:3 i 2:0. Prvi meč odigran pre dve nedelje u Beogradu ’crno-beli’ su dobili sa 11:9. Ekipa Dejana Udovičića dobro je otvorila meč u Dubrovniku i povela je, ali onda je domaćin preuzeo kontrolu nad mečom.

Jug je u nekoliko navrata imao četiri gola prednosti, a Partizan je sa dva vezana pogotka Vasovića u poslednjih osam minuta ušao sa odličnih 9:7. Ipak, u poslednjoj četvrtini Partizan nije postigao niujedan gol i tako se oprostio od Evrope u ovoj sezoni.

Igrači Juga mnogo bolje su koristili igrača više u bazenu, i to je bilo presudno na ovom meču. Jug je postigao osam pogodaka iz 14 takvih situacija, dok je PArtizan sa druge strane imao veoma loših tri od 11.

Jugoslav Vasković i Andrija Prlainović postigli su po dva gola za Partizan, dok su Vujasinović, Aleksić i Pjetlović postigli po jedan. Najefikasniji u Jugu bio je Toni Azevedo sa četiri gola.

Završni turnir Evrolige igra se 22. i 23. maja u Rijeci, a ekipa Juga u polufinalu igraće sa pobednikom dvomeča izmedju italijanskog Pro Reka i mađarskog Vašaša.

"Crno-beli" su dobro počeli i poveli golom Prlainovića, ali je veoma brzo domaćin izjednačio preko Andra Bušlje.

Nakon prvog pogotka, Jug je bio bolji rival, a dobru igru u završnici prve četvrtine krunisao je sa dva gola Azaveda. Nadu Partizana da može da ostvari dobar rezultat "probudio" je gol Prlainovića za 2:3.

Hrvatska ekipa u drugoj četvrtini prikazala je još bolju igru, a golman "crno-belih" Slobodan Soro četiri puta je morao da vadi loptu iz mreže. Jug je iskoristio situacije sa igračem više i pogocima Nikše Dobuda, Mihe Boskovića i Sandra Sukna došao do ubedljivih 6:2.

Golom Vujasinovića Partizan je prekinuo seriju domaćina, uzvratio je Azevedo za 7:3, a Milan Aleksić u završnici poluvremena postigao je četvrti gol za Partizan. "Crno-beli" su jedino u trećoj četvrtini odigrali na očekivanom nivou, a u ovom periodu uspeli su da dodju do aktivnog rezultata za plasman na završni turnir.

Partizan je početkom ove četvrtine ostao bez Filipa Filipovića koji je zaradio treće isključenje, a zatim je Slobodan Soro odbranio peterac. Nakon toga, Luka Mirković je isključen sa pravom zamene, a Paulo Obradović je povisio na 8:4. Partizan je uzvratio sa dva gola Jugoslava Vasovića, a precizan je bio i Duško Pjetlović, tako da su "crno-beli" smanjili na 9:7.

Ipak, na početku poslednje četvrtine Jug je preko Sukna došao do tri gola prednosti (10:7), treće isključenje zaradio je i Pjetlović, a Nikša Dobud je postigao 11. gol za domaćina i potvrdio plasman na završni turnir.

Partizan je drugu sezonu zaredom poražen u četvrtfinalu Evrolige od predstavnika Hrvatske. Prošle sezone "crno-beli" su, posle peteraca, izgubili od zagrebačke Mladosti.

Jug - Partizan 11:7 (3:2, 4:2, 2:3, 2:0)

Jug: Vićan, Vranješ, Bošković 2, Azevedo 2, Seman, Smodlaka 1, Marković, Bušlje 1, Ivan Sukno, Dobud 3, Drobac, Obradović 1, Sandro Sukno 1.
Partizan: Soro, Mirković, Rađen, Bejli, Aleksić 1, Pijetlović 1, Prlainović 2, Gocić, Stefan Mitrović, Vasović 2, Filipović, Vujasinović 1, Branislav Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu