Nova vest
Vaterpolo

Subota, 28.02.2009.

21:33

EL: Pobeda Partizana za prvo mesto

U utakmici petog kola vaterpolo Evrolige Partizan je na Banjici savladao Vašaš 9:7 (1:2, 2:1, 4:3, 2:1) i kolo pre kraja obezbedio prvo mesto u grupi D.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan se mučio u prvom poluvremenu sa Mađarima. Crno-beli su igrali relativno dobro u odbrani ali to nisu uspevali da kapitalizuju u napadu. Ipak, u trećoj četvrtini je proradio i šut tako da su crno-beli uspeli da dođu do prednosti koja je polovinom poslednjeg perioda iznosila tri gola. Najefikasniji u Partizanu bio je Filip Filipović sa tri gola.

Partizan je prvi došao do prednosti ali su Mađari sa dva gola preokrenuli rezultat i rešili prvu četvrtinu u svoju korist.

Početkom drugog dela Partizan je odlično igrao odbranu ali nije uspevao da realizuju ni jedan napada, iako je imao i jedan peterac. Tek u trećem minutu ovog perioda Vujasinović je uspeo da izjednači rezultat. Do kraja četvrtine obe ekipe su postigle po jedan pogodak pa je prvo poluvreme završeno nerešenim rezultatom 3:3. Partizan je imao veliki broj kontra napada koje nije uspeo da realizuje najviše zahvaljujući odličnoj odbrani Mađara ali i sjajnom golmanu Vašaša Nađu.

Ipak, u prvom napadu trećeg perioda Filip Filipović je konačno uspeo da savlada Nađa. Nakon četiri neuspešna pokušaja, Filipović je postigoa svoj prvi gol dovevši Partizan u prvu prednost nakon početka meča kada je bio 1:0 za ’crno-bele’. Do kraja četvrtine Partizan je uspeo da zadrži minimalnu prednost pred završni deo igre.

U poslednjem periodu ’crno-beli’ su odigrali mnogo bolje od rivala i sjajnom odbranom, a uspešnom realizacijom u napadu, došli do tri gola prednosti polovimom perioda.

Do kraja meča Vašaš je uspeo da postigne samo jedan pogodak pa je Partizan u direktnom duelu za prvo mesto u grupi savladao Mađare.

Sledeće kolo je 21. marta, a Partizan gostuje poslednjeplasiranom Marselju koji je u ovom kolu igrao nerešeno (9:9) sa Egerom u gostima.

Trener Partizna Dejan Udovičić ocenio je da njegova ekipa pokazala napredak u igri, iako tim u pojedinim momentima nije uspeo da se snađe u napadu.

"Nismo se snašli sa igračem više u nekim situacijama, ali mislim da je evidentan pomak iz utakmice u utakmicu. Rekao sam i pre meča da ova dva tima imaju velike šanse na plasman na F4. Ko god da nam bude protivnik u četvrtfinalu biće veoma teška utakmica", rekao je Udovičić.

Kapiten Partizana Vladimir Vujasinović naglasio je da je Partizan odigrao najbolju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, ali da ima dosta mesta za napredak.

"Odigrali smo veoma dobro protiv veoma jake ekipe i važno je što smo osvojili prvo mesto u grupi. Ova je naša najbolja utakmica do sada, ali moramo da budemo još bolji za najvažnije mečeve koji dolaza u četvrtfinalu", rekao je Vujasinović.

Vaterpolista Partizana Živko Gocić izjavio je da su "crno-beli" osvajanjem prvog mesta u grupi ostvarili jedan od najvažnijih ciljeva za ovu sezonu.

"Čestitam svim svojim saigračima, jer idemo dalje kao prvi u grupi, što znači da smo ostvarili jedan od svojih ciljeva. U jednom trenutku smo došli do vođstva od dva gola, ali su se oni vratili u meč. Na kraju smo uspeli da napravimo razliku i uvedemo utakmicu u mirnu završnicu", rekao je Gocić.

Golove za Partizan postigli su Filip Filipović 3, Vladimir Vujasinović 3, Andrija Prlainović 2 i Duško Pjetlović 1, a za Vašaš: Deneš Varga 3, Marton Tot 2, Viktor Voroš 1, Danijel Varga 1.

Rezultati petog kola:

Grupa A:
Spartak (Rusija)– Pro Reko (Italija) 7:12
Jug (Hrvatska) – Šturm (Rusija) 16:5

Tabela: Jug 10, Pro Reko 9, Spartak 6, Šturm 4

Grupa B:
Jadran (Crna Gora) – Budvanska Rivijera (Crna Gora) 13:8
Mladost (Hrvatska) – Barseloneta (Španija) 10:9

Tabela: Jadran 10, Mladost 8, Budvanska Rivijera 6, Barseloneta 4

Grupa C:
Primorac (Crna Gora) – Breša (Italija) 15:7
Olimpijakos (Grčka) – Šibenik (Hrvatska) 11:6

Tabela: Olimpijakos 13, Primorac 9, Šibenik 7, Leonesa 0

Grupa D:
Eger (Mađarska) – Marselj (Francuska) 9:9
Partizan (Srbija) – Vašaš (Mađarska) 9:7

Tabela: Partizan 13, Vašaš 9, Eger 3, Marselj 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu