Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 21.01.2009.

19:09

SL: Srbija sigurna protiv Francuske

Vaterpolisti Srbije pobedili su selekciju Francuske 12:6 (1:1, 4:1, 5:2, 2:2), na startu ovogodišnje Svetske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Po tri gola za izabranike Dejana Udovičića postigli su kapiten Vanja Udovičić i Andrija Prlainović. Naša selekcija će u narednoj rundi igrati sa Grčkom u gostima. Taj duel na programu je 10. marta. U istoj grupi trebalo je da nastupi i Mađarska, ali je Olimpijski šampion ipak odustao.

U francuskoj selekciji najzapaženiji bili su Frederik Odon i Mišel Bodež, koji su po dva puta zatresli mrežu domaćina.

Posle nešto lošije prve četvrtine, u kojoj su Francuzi uspeli da izbore nerešen rezultat, selekcija Srbije u nastavku utakmice pokazala je pravo lice.

Nakon izjednačujućeg gola Francuske na početku druge četvrtine (2:2), Srbije je napravila seriju od 3:0, sa dva gola Prlainovića, a jedan je postigao Gocić.

Pogocima Udovičića i Avramovića na početku treće četvrtine, Srbija je došla do ubedljive prednosti od 7:2. Francuski vaterpolisti su do kraja treće deonice uspeli još dva puta da zatresu mrežu domaćina, ali je Srbija golovima Pijetlovića, Mitrovića i Filipovića dodatno povećala prednost.

U poslednjoj četrvtini srpski vaterpolisti igrali su nešto opuštenije, ali nisu dozvolili Francuzima da se rezultatski ozbiljnije približe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu