Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 08.05.2007.

01:58

EL: Partizan spreman za Posilipo

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Vaterpolisti beogradskog Partizana Rajfajzen u sredu uveče (19.30) u Napulju igraju prvu utakmicu četvrtfinala Evrolige sa italijanskom Posilipom. ‘Crno-beli’ su osvojili prvo mesto u grupi a u četvrtfinalu igraju sa ekipom čiji su aduti reprezentativac Srbije Vanja Udovičić i reprezentativci Crne Gore Boris Zloković i Nikola Janović. Druga utakmica igraće se 22. ili 23. maja na bazenu na Banjici.

Ulogu favorita prepuštamo domaćinu, ali ne i pobedu. Četvrtfinale ima svoju specifičnu težinu, a povoljna je okolnost što je u Napulju samo prvo poluvreme i što je Posilipo u nešto slabijoj formi,” kaže trener Partizana Dejan Udovičić.

Prošle sezone Jadran iz Herceg Novog je u Napulju potpuno nadigrao ekipu Posilipa ali je suđenje bilo katastrofalno.

Jadran je tada pružio možda svoju najbolju igru. Voleo bih da i Partizan sada u Napulju odigra svoju najbolju utakmicu do sada,” rekao je Andrija Prlainović, koji je tada igrao za Jadran, “U ovoj sezoni smo pretrpeli samo jedan poraz i to Partizan svrstava među najuspešnije timove u Evropi. Jedva čekamo meč u Napulju, ali je naš adut Banjica. Posilipo je sigurno među pet-šest najboljih evropskih timova, međutim mi igramo sve bolje.”

Svi četvrtfinalni dueli igraju se u sredu, sastaju se Breša (Italija) – Pro Reko (Italija), Vašaš (Mađarska) – Jug (Hrvatska) i Olimpijakos (Grčka) – Honved (Mađarska).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu