Rosi debituje u Formuli 1

Amerikanac Aleksander Rosi debitovaće u Formuli 1 na Velikoj nagradi Belgije pošto će u timu Marusje zameniti Maksa Čiltona.

Izvor: JT

Četvrtak, 21.08.2014.

23:37

Default images

Rosi je prošlog meseca postao rezervni vozač ruskog tima, a u saopštenju Marusje ističe se da će Rosi zameniti Čiltona dok se problemi oko njegovog ugovora ne reše.

Sam Čilton je istakao da je prepustio svoje mesto zbog neispunjavanja finansijskih obaveza njegovih sponzora.

Iako nismo planirali da Aleksandru pružimo priliku da se trka ove sezone, zbog novonastalih okolnosti zadovoljstvo je što možemo da mu omogućimo debi na ovonedeljnoj Velikoj nagradi Belgije“, rekao je šef ekipe Džon But, „Normalno, nadamo se da ćemo uskoro ponovo imati našu standardnu postavu, ali sada želimo Aleksandru sreću i radujemo se što ćemo ga videti u akciji“.

Rosi je u Marusju stigao iz Katerhema, gde je takođe bio rezervni vozač, a dobijao je i priliku na nekoliko slobodnih treninga. 22-godišnji vozač će, inače, biti prvi Amerikanac u Formuli 1 od Velike nagrade Evrope 2007. godine, kada je svoju poslednju trku za Toro Roso vozio Skot Spid.

Mislim da je jasno koliko sam oduševljen što sam dobio priliku da vozim u Formuli 1 i ne mogu dovoljno da se zahvalim Marusji na poverenju . Ovo je veliki trenutak za mene i moram mnogo toga da pripremim za kratko vreme, ali sam s druge strane već neko vreme spreman za ovo. Takođe, uzbuđen sam što mi je data prilika da vozim na fantastičnoj i legendarnoj stazi kakva je Spa“, istakao je Rosi.

Rosi je jedan od dvojice vozača koji će debitovati u Formuli 1 ovog vikenda, pošto je prethodno potvrđeno da će trostruki šampion trke „24 časa Le Mana“ Andre Loterer voziti za Katerhem.

Akcija na stazi "Spa Frankoršamp" počinje u petak slobodnim treninzima u 10 i 14 časova, dok je treći na programu u subotu od 11. Kvalifikacije se voze tri sata kasnije, dok Velika nagrada Belgije startuje u nedelju u 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: