Nikola Grbić postao trener

Bivši reprezentativac Srbije Nikola Grbić okončao je igraču karijeru i prihvatio poziv italijanske Peruđe da bude trener, umesto Bobe Kovača.

Izvor: DP

Petak, 09.05.2014.

17:56

Default images

Kovač je na klupi Peruđe proveo tri godine, a čelnici su odlučili da na njegovo mesto dovedu drugog Srbina, jednog od najboljih tehničara u istoriji ovog sporta.

Predsednik Đino Sirči naveo je da je Peruđi cilj da sledeće godine osvoji Ligu šampiona i da će Nikola Grbić moći da ostvari taj plan, jer će igrači želeti da se dokažu pored njega.

"Pred nama su veliki izazovi i smatramo da Grbić u tome može da nam pomogne, jer on ima slične kvalitete kao Kovač. Grbić je pre nekoliko dana osvojio titulu u Kazanju, poznaje materiju, on je trener na terenu, veliki profesionalac i zato je on za naš najbolji izbor. Bio je odličan igrač, pa se nadamo da će se dobro pokazati i kao trener“, dodao je Sirči. Sir Sejfti Peruđa, za koju igraju Goran Vujević, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Petrić, Mihajlo Mitić i Konstantin Čupković, ostvarila je prošle sezone najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u finale plej-ofa prvenstva Italije i plasmanom u Deniz bank Ligu šampiona.

Kovač će u nastavku trenerske karijere biti selektor reprezentacije Irana.

"Zahvalio bih se Bobi Kovaču na svemu urađenom u prethodne tri godine. Za njegov odličan rad i sve što nam je u pružio. Svu popularnost koju uživamo dugujemo njemu“, izjavio je predsednik Peruđe.

Nikola Grbić je bio dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije, osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Evropskom prvenstvu 2001. i najbolji igrač Evrope 1997. godine. Ukupno je sa reprezentacijom osvojio 18 medalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: