Povratak Uniksa ili trofej Lučiću?

Košarkaši Uniksa i Valensije u sredu odlučuju o osvajaču Evrokupa, a španski tim je na revanš meč u Rusiju stigao sa 13 poena prednosti iz prvog duela.

Izvor: SV

Utorak, 06.05.2014.

19:47

Default images

Ekipa za koju nastupa potencijalni reprezentativac Srbije Vladimir Lučić je imala i 33 poena razlike u prvom meču, međutim Uniks je uspeo da se vrati u duel i stigne do podnošljivog zaostatka. Ekipa Andree Trinkijerija ima iskustva sa preokretima, pošto je na takav način i stigla do finala, u duelu sa Crvenom zvezdom Telekom.

Fantastičnu partiju je u prvoj utakmici pružio je Džastin Doelman sa 28 poena, dok je standardno dobar bio Bojan Dubljević sa 12 poena, a Vladimir Lučić nije uspeo da se upiše u strelce za 13 minuta.

Trener španskog tima Velimir Perasović istakao je nije zadovoljan načinom na koji je njegov tim izgubio 20 poena prednosti, te da je u revanšu sve otvoreno.

U poslednjih šest minuta prve utakmice smo izgubili snagu i koncentraciju, mnogo smo šutirali, a nismo igrali dobru odbranu. Ipak, imamo kakvu-takvu prednost, ali da bi se pobedilo u finalu treba igrati odlično svih 80 minuta. Uniksu smo naneli tek četvrti poraz u celoj sezoni, taj tim ima mnogo talenta i očekuje nas veoma teška utakmica“, istakao je Perasović.

Uniks je do plasmana u finale stigao preko Crvene zvezde Telekom, iako je posle prve utakmice u Beogradu bio u zaostatku od 11 poena. Najbolji trener ovosezonskog Evrokupa Andrea Trinkijeri naveo je da je njegov tim bio bez energije i mentalne snage u većem delu prvog duela.

To je bio prvi put u celoj mojoj trenerskoj karijeri da sam video da nekoliko mojih igrača potpuno zaboravi na sistem igre. Imali smo 1% šanse da se izvučemo i to smo nekako uspeli, tražio sam od igrača da odigraju dobru četvrtu četvrtinu i to je jedno što su uspeli da urade. U trenucima kada smo gubili sa više od 30 poena razlike pomislio sam da to ovaj tim nije zaslužio, zbog svega što je urađeno tokom sezone“, rekao je Trinkijeri.
Ruski tim je u prvoj utakmici očajno šutirao van linije za tri poena (5/23, 21,7%), a jedini na visini zadatka bili su Vladimir Veremenko (17p, 21 indeks) i Čak Ejdson (10p, 11sk).

Ukoliko se uporede igre ove dve ekipe u dosadašnjem delu Evrokupa može se videti da je Uniks najbolja defanzivna ekipa koja protivnicima dozvoljava nešto više od 64 poena po meču, te manje od 60 indeksnih poena.

Sa druge strane, Valensiju krasi sjajna timska igra, koja rezultuje timskim indeksom od 97,5 poena., a takođe drugoplasirana je po broju pogođenih trojki po meču (11,1).

Uniks i Valensija su se dva puta sastali u Last 32 fazi Evrokupa i u oba navrata je slavio ruski tim, na domaćem terenu sa 82:75 uz odličnu partiju Kostasa Kajmakoglua (19p), dok je u Španiji dominirao Endru Gudelok sa 25 poena u trijumfu rezultatom 76:73. Najveću opasnost po odbranu Uniksa u te dve utakmice predstavljao je Bojan Dubljević sa prosečno 19,5 poena i 8,5 skokova.

Poslednja utakmice ovosezonskog izdanja Evrokupa na programu je u sredu od 17.00 u Kazanju, a osvajač trofeja kao nagradu dobija direktno mesto u Evroligi za sledeću sezonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: