Broj komentara: 4

 1. Što se tiče umetničkog klizanja, godinama unazad zaista uživam gledjući ovaj sport. Ovde ne bih mnogo govorila o zlatu Kanađana, srebru Američkog para i bronzi jer im svima čestitam srdačno na osvojenim odličjima, već bih skromno izrazila mišljenje da su me u slobodnom programu ubedljivo najviše razgalili Brtitanski, Francuski i Ruski par raspoređeni na mestima od 7-9-og. Imali su zaista sjajne programe, veoma inovativne i interesantne momente u istim. Naročito mi se dopada kako energično kliza Britanski par, i ništa manje skladni Jana Koklova i Sergej Novicki, njihov "Žar ptica" me je stvarno ostavio bey teksta. Srećno svima nadalje i mislim da u konkurenciji od 1-10og mesta, svi parovi vrede mnogo, neki su već stara garda, neki su mladi i tek stiču iskustvo ili se probijaju ka vrhu, ali svakako ko voli klizanje, samo može da uživa u trenutno aktuelnoj Olimpijadi, pa makar i preko malog ekrana.
  (Borbena, 23. februar 2010 21:57)

  # Link komentara

 2. Боже, колико хејтера. Стално неке завере против Словена, па ви сте људи невероватни а нарочито овај што се потписао са "спортски империјализам".
  (Боки, 23. februar 2010 11:31)

  # Link komentara

 3. Gle cuda!Zlato za Kanadu:)))Nisam bas sigurna da bi ga osvojili da ZOI nisu u Kanadi...
  p.s.Doci ce i taj Soci;)))
  (Jelena, 23. februar 2010 07:54)

  # Link komentara

 4. Pise u vesti da su Kanadjani pobedili "zahvaljujući fantastičnom nastupu u slobodnom programu", iako nakon prvog dela nisu bili prvi. Ama, sta je to bilo tako "fantasticno"? To sto su Kanadjani? Jer, njihov program imao je jednu jedinu impresivnu tacku, kad ona stoji na njegovim ledjima. Ostalo - samo sarmantno klizanje po ledu. Neuporedivo bolji bili su od njih drugoplasirani, americki par, i oba ruska para, narocito onaj koji je zavrsio na devetom mestu! Sudije su prava katastrofa na ovoj olimpijadi, u umetnickom klizanju! Posto se radi o vrlo atraktivnim disciplinama, vec unapred su titule otete od najboljih, od Rusa: u muskoj konkurenciji je kruti, neubedljivi i uobrazeni Lajsacek oteo zlato Plusenku, a to je u konkurenciji parova "poravnato", opet preko ledja Rusa, time sto je zlato dodeljeno mladom, ali jos nedoraslom kanadskom paru (samo nek nisu Rusi!), srebro odlicnom americkom paru (koji je zasluzio i zlato, ali je morao platiti cenu, nakon sto je zlato nezasluzeno pripalo Lajsaceku), a Rusima, za utehu, bronza. Ovo vise nema veze sa sportom! Nema ni sa komercijalom - to je cist sportski imperijalizam! Amerikanci otmu sve sto im se svidja, a velikodusno dopuste i svojim saveznicima da uzmu ponesto!
  (Sportski imperijalizam, 23. februar 2010 07:11)

  # Link komentara

četvrtak 30. jun 2022.

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kanada Kanada 14 7 5 26
2. Nemačka Nemačka 10 13 7 30
3. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 9 15 13 37
4. Norveška Norveška 9 8 6 23
5. Južna Koreja Južna Koreja 6 6 2 14