Nova vest
Tenis

Subota, 10.09.2016.

11:30

Đoković: Monfis je uspeo da mi 'uđe u glavu'

Novak Đoković rekao je da je polufinalni meč US Opena protiv Gaela Monfisa bio čudan, kao i da mu je francuski teniser u jednom trenutku "ušao u glavu".

Izvor:

Autor:

Đoković: Monfis je uspeo da mi 'uđe u glavu'
Getty Images

Ipak, prvi teniser sveta istakao je i da je zadovoljan igrom i plasmanom u sedmo finale na terenima Flašing Medouza.

Đoković će u nedelju od 22 časa u finalu igrati protiv trećeg igrača sveta Švajcarca Stana Vavrinke, koji je sa 4:6, 7:5, 6:4, 6:2 pobedio Keija Nišikorija iz Japana.

"To je bio čudan meč, kao i uvek kada igra Gael, koji je nepredvidiv igrač. To sam na neki način mogao i da očekujem. Posle manje od 20 minuta vodio sam sa 5:0 i sve je bilo sjajno. Ali, onda je počelo na moj servis gem kod 5:1. Bio sam uhvaćen spuštenog garda kada je samo stajao i vraćao lopte a ja nisam mogao mnogo da uradim. Ako bih otišao na mrežu, on bi mi vratio pasing šot i vraćao bi mi neke neverovatne lopte. Ali, to je Gael, on sada tako igra. Voli da igra raznovrsno i da se brani, voli duge razmene udaraca", rekao je Đoković.

Branilac titule se sedmi put plasirao u finale US Opena pošto je u četiri seta pobedio 10. tenisera sveta Monfisa, 6:3, 6:2, 3:6, 6:2.

Mnogi mediji su meč nazvali bizarnim zbog čudnog prvog seta, ali i ponašanja Monfisa koji je većim delom meča delovao nezainteresovano, zbog čega mu je publika zviždala, a kritikovao ga je i legendarni Džon Mekinro rekavši da se u nekoliko navrata Francuz ponašao neprofesionalno.

"Mislim da nije trebalo da mu dozvolim da se vrati u meč posle 2:0 u setovima i 2:0 u trećem. Sve se promenilo kada sam izgubio servis gem. On je počeo da veruje u sebe, a mislim da ga publika nije podržavala krajem drugog seta. Video je da mora da pojača i zaigra bolje, što je i uradio a onda je dobio podršku publike. Želeli su da gledaju dug meč", rekao je Đoković.

Prvi igrač sveta dodao je da su se obojica psihički mučili krajem trećeg i u četvrtom setu.

"On je pokušao mnoge stvari, drugi servis, volej... Ponekad ne razumete igru, ali to je Monfis. Mislim da je najbolji tenis u životu igrao na tvrdoj podlozi ove sezone, to pokazuju rezultati, pa mislim da je ovo dobra pobeda za mene. Monfis voli zabavu, on voli da trči levo i desno, da skače i uklizava i mislim da sve prikazuje na terenu i u pojedinim poenima zabavlja publiku", rekao je Đoković.

Srpski igrač naveo je da Monfis ima drugačiji pristup, ali i da je u određenom trenutku Francuz uspeo da mu "uđe u glavu."

"Dozvolio sam u jednom ili dva gema. Ali, to se dogadja pošto je bilo nekarakteristično i neobično videti da se igrač u polufinalu Gren slema ponaša tako i tako igra. To nije moja stvar, moram da mislim na svoju igru. Dozvolio sam pad koncentracije, ali na sreću vratio sam se. Imaću dan da se oporavim i spremim za finale, tamo gde uvek želim da budem na turniru. Želim da budem u situaciji da se borim za trofej a sve što se do sada dogodilo na turniru ostavljam iza sebe", dodao je Novak.

Novak će u nedelju igrati za treći trofej na US Openu, a ukupno svoju 13. Gren slem titulu.

Sa trećim igračem sveta Vavrinkom do sada je igrao 23 puta i pobedio je u 19 mečeva, od kojih i u poslednja dva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu