Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.09.2010.

23:46

Nadal potvrdio špansku dominaciju u Njujorku

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal plasirao se bez problema u osminu finala US Opena.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Nadal je u trećem kolu lako izašao na kraj sa Francuzom Žilom Simonom – 6:4, 6:4, 6:2 i sada ga očekuje duel sa zemljakom Felisijanom Lopesom. Lopes je prethodno bez borbe eliminisao Ukrajinca Sergeja Stahovskog. Nedelja je bila veoma uspešna za španske tenisere pošto su pobede zabeležili i David Ferer i Fernando Verdasko.

Njima se u osmini finala pridružio i Tomi Robredo, koji se ponovo bez muke plasirao u narednu fazu takmičenja. Posle Francuza Žilijena Benetoa, koji je Robredu predao meč drugog kola, sada je i njegov zemljak Mišel Lodra bio prinuđen da učini to isto. Lorda je predao meč pri rezultatu 3:6, 7:6, 6:4, 2:1 za Robreda, koji će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Mihail Južni – Džon Izner.

Jedino je 14. nosilac Nikolas Almagro poražen u duelu sa Amerikancem Semom Kverijem. Sve u svemu, čak devet španskih tenisera uspelo je da se plasira u osminu finala ovogodišnjeg US Opena.

Nadal, koji u Njujorku pokušava da postane najmlađi teniser koji je osvojio sva četiri Gren slema, ipak je morao da se potrudi u prva dva seta protiv Simona.

Francuz je prikazao odličan tenis i pokazao da je teška povreda kolena za njega prošlost. Nadal je odlično počeo meč, poveo sa 3:1 u gemovima, pre nego što je, posle 47 minuta igre, osvojio prvoi set rezultatom 6:4.

Međutim, to nije uzdrmalo Simona koji je i dalje dobro parirao osmostrukom Gren slem pobedniku. Igralo se potpuno otvoreno sve do sedmog gema (3:3), u kome je Španac snažnim forhendima, preuzeo inicijativu i napravio ključni brejk. Prvom nosiocu to je bilo sasvim dovoljno da i drugi set reši u svoju korist indentičnim rezultatom - 6:4.

Nadal je u istom ritmu nastavio i u narednom setu, koji je počeo sa brejkom, čime je i definitivno srušio nade Žila Simona da može da napravi preokret i iznenađene u duelu sa prvim reketom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu