Nova vest
Košarka

Subota, 11.09.2010.

19:55

SAD prvi finalista Mundobasketa

Košarkaši SAD-a bili su ubedljivi protiv Litvanije i sa 89:74 (23:12, 19:15, 23:26, 24:21) plasirali se u finale Svetskog prvenstva u Turskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Amerikanci su u prviom poluvremnu stekli velikih 15 poena prednosti, i zaustavivši nalet rivala u trećem periodu lagano priveli meč kraju.

U Sinan Erdem domu ponovo je dominirao Kevin Durent sa 38 poena (14/25 iz igre) i 9 skokova, dok je Lamar Odom ostvario "dabl-dabl" sa 13 poena i 10 skokova. Najraspoloženiji Litvanac bio je Robertas Jevtokas sa 15 poena i 9 skokova.

Pored Durenta i Odoma, odličnu partiju zabeležio je i Rasel Vestbruk sa 12 poena i sedam skokova, dok je razočarao samo Čonsi Bilaps sa po tri poena i asistencije uz šut iz igre 1/8.

Lošiji od njega bio je ipak najbolji igrač Litvanije i košarkaš od kojeg se na ovom meču najviše očekivalo u zelenom dresu, Linas Kleiza koji je postigao samo četiri poena i imao pet skokova, a iz igre je šutirao 1/11. Martinas Pocius je postigao 13 poena i imao sedam skokova, dok je deset poena ubacio Mantas Kalneitis.

Amerikanci su odlično šutirali za dva poena (54%), za razliku od rivala (28%), bili su neznatno bolji u skoku, a meč je rešen polovinom trećeg perioda kada su posle 0:8 uspeli da zaustave seriju Litvanije koju su malo i sudije oštetile jer im nije priznat koš kojim su mogli da deficit spuste na jednocifren broj poena. Litvanija je trojkama pokušala da se vrati u meč (11/28) ali u odbrani nije imala rešenja za fenomenalnog Durenta.

U drugom polufinalu od 20.30 časova sastaju se Srbija i domaćin Turska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu