Nova vest
Košarka

Subota, 28.08.2010.

22:10

Francuzi pobedili Špance!

Košarkaši Francuske priredili su veliko iznenađenje prvog dana SP u Turskoj pobedivši aktuelne prvake Špance 72:66.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ovaj ishod meča niko nije očekivao posle prvih deset minuta koje su Španci dobili 18:9, ali su Francuzi u nastavku sjajno odigrali i u uzbudljivom finišu bili znatno bolji.

"Gale" je predvodio Želabale sa 16 poena i sedam skokova, Nikola Batum je dodao 14, a Albici 13 poena. Sa druge strane, Navaro je ubacio 17, poena, Fernandez 13, dok je Mark Gasol imao osam uz sedam skokova.

Francuzi su odlično šutirali za dva poena (55%), naspram vrlo nepreciznih Španaca (11/31). Pobednička ekipa je više igrala timski, imala je šest asistencija više, a bila je i bolja u skoku.

Španija je vodila skoro sve vreme, ali su Francuzi u finišu treće četvrtine smanjili zaostatak na jedan poen, da bi serijom koja je trajala od polovine četvrte deonice do minut pre kraja, kada su stekli 11 poena prednosti, 65:54. Španija je uspela da smanji zaostatak, ali ne i da preokrene rezultat.

Međutim, poraz u prvom meču na šampionatu ne mora ništa da znači. To su dokazali upravo Španci prošle godine na Eurobasketu u Poljskoj kada su na startu takmičenja izgubili od Srbije, a na kraju ubedljivo stigli do zlata.

Sledeći meč u grupi D Španija igra protiv Novog Zelanda, dok Francuze očekuje meč sa Libanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu