B92 Sport Turska 2010 Komentari

Broj komentara: 14

 1. Najbolja drugarica mi je Turkinja. Zajedno sviramo u bendu. Ona kaze, a i ja je cujem, da slovo "Ç" se izgovara najblize nasem "ћ" a ne "ч". Valjda ona zna najbolje.
  (Maja, 11. septembar 2010 15:47)

  # Link komentara

 2. Po zadnjem popisu stanovnistva Istanbul ima 15 miliona stanovnika, zbog vere i zena koje za vreme popisa nisu smele da otvore vrata popisnoj komisiji pretpostavlja se da ima oko 18 miliona plus 4 miliona turista svakodnevno u gradu. Zamislite sada koliki je to grad.
  (zoran, 2. septembar 2010 23:11)

  # Link komentara

 3. Kad ste se vec dotakli izgovora, ne znam kako je neko uopšte mogao da čuje slovo "ć" u turskom. Najpribližnije što može je u reči çekiç i to zato što se nalazi iza i, pa nam se tako čini. Inače, "ç" se izgovara kao "če", a "c" je nešto između našeg "dž" i "đ", tj. mi taj glas nemamo.
  (Turski zet, 2. septembar 2010 21:05)

  # Link komentara

 4. Sto se tice dvorana i stadiona prema zvanicnim podacima u evropi e najveca dvorana u belgiji u hasseltu ima oko 22.000 ljudi i sluzi za ono holandsko brzo klizanje a sto se tice dvorana i stadiona i jnihovih kapaciteta najbolje je to provjeriti na sajtu world stadium evo i link [link]
  (GROBARCINA IZ BIJELJINE, 2. septembar 2010 11:56)

  # Link komentara

 5. "SPENS je, koliko znam skraćenica (sportsko poslovni (ne znam za šta je E) Novi Sad (ili Novog Sada, ne znam). "

  Akronim SPENS znaci Stonotenisersko Prvenstvo Novi Sad. Za potrebe svetskog stonoteniserskog prvenstva Spens je i sagradjen 1981 god. kada je prvenstvo i odrzano u Novom Sadu.
  Danas je naziv za preduzece koje upravlja SPENS-om,stadionom "Karadjordje(samo je vlasnik tog objekta) i otvorenim bazenima na Sajmistu, -sportski i poslovni centar Vojvodina.
  Nadam se da sam pojasnio. :)
  (Euroleague/NBA fan, 30. avgust 2010 09:39)

  # Link komentara

 6. Onda je nasa "arena Beograd" najveca u Evropi ako turci imaju od 16 hiljada mesta??
  (joca, 28. avgust 2010 22:24)

  # Link komentara

 7. vidim, vec se zakuvalo...Mislim, mi, sami sa sobom, ako smem da primetim,... Izvinjavam se!...
  (arsen, 28. avgust 2010 17:01)

  # Link komentara

 8. @Gago:
  SPENS je, koliko znam skraćenica (sportsko poslovni (ne znam za šta je E) Novi Sad (ili Novog Sada, ne znam).
  Beogradska arena se ne zove "Arena", već "Beogradska" ("arena" je tu isto kao što bi bilo "hala" da je manjeg kapaciteta).
  A Milenijum je izgradila privatna firma (Hemofarm), tako da je apsolutno njihova odluka zašto su je tako nazvali, isto kao što će tvoja biti ako ti išta sagradiš u životu.
  Tako da ti komentar uopšte nema veze sa vezom, bez ljutnje ;)

  P.S. Mnogo mi se ne sviđa ovaj Sinan Erden Dom, mnogo više volim klasične arene tipa Beogradske, ili ove nove što su Slovenci izgradili u Ljubljani.
  (nik, 28. avgust 2010 15:45)

  # Link komentara

 9. Kad smo vec kod glupih komentara. Slovo c u Turskoj se izgovara kao dz, a c sa kukicom sa donje strane kao č. Slovo ć se u Turskoj gotovo ne koristi. Barem ga nema u alfabetu a i ja ga nisam cuo za nekoliko puta koliko sam tamo boravio. Dakle Abdi IpekČi a ne Ipekći. Molim vas da ne pisete neproverene gluposti...
  (Bogdan, 28. avgust 2010 12:10)

  Ti, decko, ovde lupetas neproverene glubosti. Ti.  inace, na prvoj fotografiji nije aja sofija, vec plava dzamija!
  (nenad, 28. avgust 2010 00:26)

  Nenade, sine, nije ovo plava dzamija, vec Aja Sofija. Sta vam je bre? Jos da cujem da nije Sinan Erdem Dom, vec Sinan Sakic Dom
  Napred PLAVI :)))
  (Kecman, 28. avgust 2010 13:59)

  # Link komentara

 10. Kad smo vec kod glupih komentara. Slovo c u Turskoj se izgovara kao dz, a c sa kukicom sa donje strane kao č. Slovo ć se u Turskoj gotovo ne koristi. Barem ga nema u alfabetu a i ja ga nisam cuo za nekoliko puta koliko sam tamo boravio. Dakle Abdi IpekČi a ne Ipekći. Molim vas da ne pisete neproverene gluposti...
  (Bogdan, 28. avgust 2010 12:10)

  # Link komentara

 11. İnace na prvoj fotografiji JESTE Aja Sofija...sto mozete potvrdıtı na ovom linku.[link]
  Bolje je ne ostavljati komentare uopste,umesto sto ostavljate glupe komentare.
  Pozdrav iz İstanbula!
  (Milijana, 28. avgust 2010 11:47)

  # Link komentara

 12. inace, na prvoj fotografiji nije aja sofija, vec plava dzamija!
  (nenad, 28. avgust 2010 00:26)

  # Link komentara

 13. Dvorana Abdi Ipekči Arena dobila je ime po ubijenom novinaru i BORCU ZA LJUDSKA PRAVA!!!

  Koliko ovo dobija na tezini kada jedan borac za ljudska prava zasluzi da se po njemu nazove najpoznatija sportska dvorana u zemlji...Ovako se pokazuje nivo svijesti nacije...Svakako je bolje nego da najvece dvorane dobijaju engleska imena tipa Milenijum dvorana, Arena, Spens itd...Kad bi kod nas neki novinar mogao da dobije makar ulicu negde na periferiji nekog provincijskog grada. NIKAD!!!

  Turci odusevili ste me!!!
  (Gago, 27. avgust 2010 09:02)

  # Link komentara

 14. Uz sve pohvale za tekst, htela bih samo reci da je ime arene Abdi Ipekći Arena, znaci sa ć a ne sa č, jer u turskom ne postoji nijedno slovo sa izgovorom č. Pozdrav! I srecno nasim momcima!
  (IvaNis, 26. avgust 2010 00:17)

  # Link komentara