Nova vest
Tenis

Petak, 20.04.2018.

18:25

Nišikori posle tri sata slomio otpor Čilića

Japanski teniser Kej Nišikori pobedio je Marina Čilića u borbi za polufinale Mastersa u Monte Karlu sa 2-1, 6:4, 6:7 (1), 6:3.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Nišikori posle tri sata slomio otpor Čilića
Getty Images

Japanac je posle tri sata velike borbe uspeo da ostvari prvu pobedu nad top 10 igračem posle više od godinu dana i Brizbejna 2017.

Njemu je to ujedno i prvo polufinale jednog Mastersa od Montreala 2016. godine.

Prvi je ozbiljnije zapretio Čilić već u drugom gemu meča kada je Nišikori uspeo da poravna. Četiri gema kasnije Nišikori uspeva da oduzme servis hrvatskom igraču i to je bilo dovoljno za prvi set.

Drugi je bio najuzbudljiviji jer je Čilić uspeo da napravi brejk u četvrtom gemu i povede sa 3:1. Japanac se odmah vratio u narednom, da bi onda on poveo sa 5:4 i servirao za meč.

Čilić se 'vratio iz mrtvih' i brejkom za 5:5 odveo set u neizvesnu završnicu, za koju u taj-brejku Japanac nije imao 'goriva'. Čilić je to iskoristio i sa pet vezanih poena došao do 7:1.

Taj nalet nije na pravi način iskoristio u narednom setu u kom je Nišikori iskoristio popuštanje Hrvata i poveo brejkom sa 5:3. Nakon toga nije ponovio grešku iz prethodnog seta i odservirao je za 6:3 i prvo polufinale Mastersa posle skoro dve godine.

Nišikori u polufinalu čeka boljeg iz okršaja Aleksandra Zvereva i Rišara Gaskea, dok je drugi polufinalni par Rafael Nadal i Grigor Dimitrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu