Nova vest
Tenis

Subota, 18.04.2015.

19:11

Berdih: Imam šanse u finalu

Češki teniser Tomaš Berdih rekao je da veruje da ima šansu da osvoji Masters u Monte Karlu, gde se u finalu sastaje sa Novakom Đokovićem.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Claude Paris

Berdih je u prvom polufinalu slavio protiv Francuza Gaela Monfisa sa 6:4, 6:1, dok je Đoković slavio protiv Rafaela Nadala iz Španije sa 6:3, 6:3.

Ova godina je sjajna za mene. Sve teče kao što smo planirali. Fali nam trofej, ali imam šansu u nedelju. Mislim da ću pokušati da stavim sebe u najbolju moguću poziciju za to, moram da budem potpuno spreman. Za sada je sjajna nedelja iza mene i to je pozitivan znak”, rekao je Berdih pre nego što je saznao da će mu rival za trofej u Kneževini biti Đoković.

Berdih je takođe istakao da je zadovoljan saradnjom sa novim trenerom Danijem Valverduom, koji je ranije radio sa Endijem Marijem.

Najbolje je što vidim rezultate ove saradnje, što je dobro i pozitivno, jer nije bilo lako doneti odluku o promeni trenera na kraju prošle godine. Odlučio sam da i dalje želim da guram sebe sve dalje i dalje, da dam sebi novu šansu, da pokušam da se borim sa najboljima i idem što dalje mogu. Mislim da idemo u pravom smeru”, naglasio je Berdih.

Finalni susret između Đokovića i Berdiha na programu je u nedelju od 14.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu