Nova vest
Tenis

Subota, 11.04.2015.

17:36

Novak: Naterati mišiće da jače rade

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nada se da će mu sjajan početak sezone pomoći i u Monte Karlu, prvom ovosezonskom Masters turniru na šljaci.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Uvek je uzbudljivo igrati turnir u mestu u kojem provodiš najviše vremena i kada nisi na turnirima. Do kompleksa mogu da stignem i biciklom i peške, tako da je to zaista poseban osećaj“, rekao je Đoković, koji već skoro osam godina živi u Monaku.

Novak je osvojio tri do sada najveća turnira u sezoni – Australijan open, Indijan Vels i Majami.

“Imao sam sjajnu seriju u SAD, nisam mogao da poželim bolji početak sezone i nadam se da će mi samopouzdanje koje sam stekao koristiti ovde. Potrebno je vreme da se igrač prilagodi na promenu podloge – na šljaci je ključno kretanje, da nateraš mišiće da rade teži i zahtevniji fizički posao“, dodao je srpski teniser.

Đoković je u Monte Karlu do sada osvojio jednu titulu – 2013. godine, a još dva puta je gubio od Nadala u finalu, 2009. i 2012. godine.

Sada postoji mogućnost da se njih dvojica sastanu u polufinalu, a Novak će u drugom kolu najverovatnije igrati sa Nikolasom Almagrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu