Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.03.2015.

13:11

IV: Hoće li Novak odbraniti trofej?

Bilo je zabavnih mečeva i posle Australijan opena, ali ipak tek sada na red dolazi ono što smo čekali otkad je Novak Đoković podigrao trofej u Melburnu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Prvi turnir iz Masters 1000 serije, isti broj rundi kao na Gren slem turniru, s tom razlikom što su nosioci slobodni u prvom kolu.

Trofej u Indijan Velsu brani Đoković, a ovo je prvo takmičenje ove sezone na kojem će svi iz Top 10 biti prisutni. Čeka nas deset dana izvrsnog tenisa, ali hajde za početak da vidimo šta nam je doneo žreb.

Đoković je već tri puta slavio u Indijan Velsu (2008, 2011, 2014), a sada na turnir dolazi pun pozitivne energije posle Dejvis kup meča sa Hrvatskom u Kraljevu. U Kaliforniji juri 50. titulu u karijeri, 21. iz Masters serije, a želi i da pokaže da je finale Dubaija bilo samo loš dan i da je njegov fokus na najvećim turnirima.

Najnezgodnije ime na Novakovom putu jeste Džon Izner. Amerikanac već neko vreme, ove sezone ima mršavi skor 3-5, a ni moral mu sigurno nije na visokom nivou pošto je bio glavni krivac za eliminaciju SAD iz Dejvis kupa.

Ipak, Izner uvek igra najbolje na domaćem tlu i već je pokazao da tu ne leži Đokoviću u formatu na dva dobijena seta – pobedio ga je 2012. baš u Indijan Velsu, a zatim i godinu dana kasnije u Sinsinatiju.

Kompletan tekst Saše Ozma pročitajte u našoj rubrici TEME.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu