Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.03.2015.

16:31

DK: Čilić ne igra, adut Ćorić

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić definitivno neće igrati protiv Srbije u prvom kolu Dejvis kupa.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Čilić već duže vreme ima problema sa povredom, Hrvati su se nadali da će biti spreman za duel u Kraljevu, ali će šampion US opena ipak propustiti veliki okršaj.

Umesto njega u tim je uvršten Franko Škugor, koji će verovatno igrati dubl sa Marinom Draganjom, dok će za sing mečeve biti zaduženi talentovani Borna Ćorić i Matej Delić.

"Mi smo hendikepirani bez Čilića, Karlovića, Dodiga, tako da bi osim pobede Srbije, sve ostalo bilo nerealno. Ipak oni imaju Novaka Đokovića, igra se u Srbiji. Ali sigurno da možemo verovati da Borna prvog dana iznenadi protiv njihovog drugog igrača Viktora Troickog, koji je svejedno i dalje favorit, i po plasmanu na rang listi i po rezultatima u poslednjih šest meseci. Već je među vodećih 40, u odličnoj je formi, igraće kod kuće", rekao je selektor DK tima Hrvatske Željko Krajan.

Hrvati su zadovoljni smeštajem u Vrnjačkoj Banji, te uslovima i pre svega sigurnošću u Kraljevu, mada su očekivali veću dvoranu sa više publike.

Meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa izmedju Srbije i Hrvatske igra se u Kraljevu od 6. do 8. marta.

Ulaznice su uz mnogo kontroverzi ranije rasprodane za sva tri dana (početak u petak i nedelju je u 13, a u subotu u 14 časova).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu