Nova vest
Tenis

Sreda, 07.01.2015.

09:42

Spektakularan preokret Krunićeve!

Srpska teniserka Aleksandra Krunić u neverovatnom meču savladala je Anu Šmijedlovu sa 3:6, 7:6 (7-1), 6:1 u drugom kolu WTA turnira u Šenženu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Krunićeva je bila na ivici poraza – gubila je sa 5:2 u drugom setu, ukupno je spasla šest meč lopti, da bi na kraju slavila posle dva sata i 19 minuta igre.

Aleksandra ima najteži mogući žreb u četvrtfinalu, pošto će joj rivalka biti treća teniserka sveta Simona Halep. U jedinom međusobnom okršaju, prošle godine u Bukureštu, Rumunka je slavila sa 6:2, 6:4.

Plasmanom u četvrtfinale srpska teniserka već je zaradila 8.934 dolara, a osvojila je i 60 WTA poena. U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Zarina Dijas – Suai Ženg, Vera Zvonarjova – Timea Baščinski i Petra Kvitova – Sinijakova/Smitkova.

Šmijedlova, trenutno 73. teniserka sveta, bolje je počela meč i bez većih problema je osvojila prvi set. Slovakinja je u drugom setu povela sa 4:1, Aleksandra je vratila brejk, a zatim je propustila dve vezane gem lopte da se potpuno vrati u meč.

Vodila je Šmijedlova sa 5:2 i bila je nadomak pobede, ali se srpska teniserka prvi put vratila ’iz mrtvih’ – vratila je jedan brejk, a pri rezultatu 4:5 spasla je tri meč lopte i izjednačila na 5:5.

Činilo se da je ’momentum’ na strani Krunićeve, ali Šmijedlova pravi brejk, a zatim dolazi do tri vezane meč lopte na svoj servis. Tada se dogodio ključni trenutak meča – Aleksandra vezuje pet poena i uspeva da izbori taj brejk

Krunićeva nije mnogo napadala, već je često menjala ritam i čekala greške rivalke, a u taj brejku je ključnu prednost stekla sa dva uzastopna drop šota za 4:1.

Do kraja taj brejka Aleksandra nije izgubila ni poen, a potom joj je samopouzdanje poraslo, što se i videlo po furioznom početku odlučujućeg seta. Povela je Krunićeva sa 4:0 i svoju priliku nije ispustila, već je privela meč kraju za plasman u četvrtfinale.

Od sledeće sedmice 21-godišnja Srpkinja biće među 80 najboljih na WTA listu i bliži se cilju koji je zacrtala u intervjuu za B92, a to je Top 50 na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu